Košarka

Košarkarji Krke do prve zmage v ligi ABA

Zagreb, 09. 10. 2024 23.31 | Posodobljeno pred 2 urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, S.V.
Komentarji
0

Košarkarji Krke so v četrtem krogu lige ABA v Zagrebu premagali Cibono s 74:81 in tako prišli do prve zmage. Novomeščani so Cibono premagali prvič po letu 2017, pred današnjo tekmo so izgubili deset medsebojnih obračunov zapovrstjo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Košarkarji Krke so na četrti tekmi lige vendarle prišli do prve zmage. V Zagrebu so izkoristili vse slabosti domače ekipe, predvsem to velja za zadnjo četrtino, ko so v osmih minutah prejeli vsega dve točki, na koncu pa ta del igre dobili za 12 točk. 

Pred zadnjo četrtino so bili večji del tekme v prednosti gostitelji. A več kot osem točk naskoka si niso priigrali. Krka jih je lovila, pa spet dopustila, da se za nekaj točk odlepijo. A bistveno je bilo, da je držala korak, največje delo pa so Novomeščani opravili v zadnjem delu. Po zaostanku 66:64 je pomembno trojko zadel Niko Bačvić, nekaj trenutkov pozneje ga je posnemal še Tayler Persons. Zagrebčani so nato poskušali nekaj napraviti na silo, a jim ni uspelo ogroziti zmage slovenske ekipe.

Košarkarji Krke
Košarkarji Krke FOTO: Cibona - Antonela Pongračić

Pri Krki je bil daleč najboljši posameznik Miha Cerkvenik, dosegel je 22 točk, zbral pa tudi osem skokov in tri asistence.

Krka bo v naslednjem krogu gostila Studenski centar, ki je v Zagrebu proti Ciboni izgubil, Cedevita Olimpija pa bo v soboto gostila Split. Dvoboj si boste lahko ogledali na Kanalu A in VOYO. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izid, liga ABA, četrti krog:

Cibona - Krka 74:81 (24:20, 17:20, 23:19, 10:22)
Barber 16, Zanna 11; Cerkvenik 22, Persons 13

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.