Košarka

Košarkarji Dallasa izjemno motivirani: Samo nebo je meja

Dallas, 30. 09. 2024 22.11 | Posodobljeno pred 1 uro

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji Dallasa so se v ponedeljek zbrali na dnevu za medije in spregovorili o ciljih v novi sezoni lige NBA, ki se bo začela 22. oktobra. "Občutek igranja v finalu, ki smo ga izkusili lani, je nekaj posebnega. Nismo uspeli zmagati, je pa zato letos motivacija še toliko večja," je povedal prvi zvezdnik Luka Dončić.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na dnevu za medije (Media Day op. a.) ekipe svoja vrata prvič pred začetkom sezone odprejo novinarjem in medijem, poleg intervjujev pa pogosto poskrbijo tudi za številne nepozabne in nevsakdanje fotografije, ki hitro postanejo spletna senzacija. Košarkarji so bili odlično razpoloženi, glavni trener Jason Kidd pa je razkril, česa se lahko nadejajo navijači v novi sezoni: "Pričakovanja so zelo velika in tega se vsi dobro zavedamo. Od tega ne bomo bežali, ampak bomo trdo delali, da dosežemo naš cilj, torej osvojimo prvenstvo."

Na predstave v sezoni 2023/24, ko so Mavsi v konferenčnem finalu odpihnili Timberwolvese in nato v velikem finalu izgubili proti Celticsom, se je obrnil tudi slovenski as Luka Dončić: "Finalne tekme so nekaj posebnega, občutek je bil povsem drugačen v primerjavi z ostalimi tekmami. Lansko leto ni bilo dovolj dobro, saj smo želeli zmagovati vse do konca. Ni nam uspelo, veliko smo se naučili in zdaj smo zelo motivirani, da osvojimo prvenstvo."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dallas se je letos okrepil s štirikratnim prvakom lige Klayom Thompsonom, ekipi pa sta se pridružila še Naji Marshall in Quentin Grimes. "Klay je neverjeten igralec s štirimi šampionskimi prstani. Komaj čakam, da ga vidim na igrišču," je dodal Dončić.

V končnici lanske sezone je z izjemnimi predstavami navduševal P. J. Washington, ki je ob razpravljanju o naslednji sezoni izbiral močne besede: "Imamo ogromno košarkarjev, ki so zares lačni. Smo fantje, ki želimo postati prvaki in garamo kot prvaki. Za nas je meja samo nebo."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Podobnega mnenja so bili tudi ostali košarkarji, na začetek nove sezone pa komaj čaka tudi Kyrie Irving: "Zelo bo zanimivo. Če bomo želeli premagati najboljše ekipe, bomo morali igrati na drugačnem nivoju kot lani. Vzdušje v ekipi je odlično, resnično spoštujemo drug drugega. Zabavno je gledati obraze soigralcev, ko Klay zlahka zadane met, ki bi bil za večino izmed nas zelo zahteven. Ampak kljub izjemnosti želi še napredovati, enako je tudi z Luko in enako je z mano. Hkrati smo zelo nesebični in uživamo, ko vidimo, da gre nekomu izmed nas dobro. To nam bo prineslo zmage."

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.