Košarka

Košarkarji Cedevite Olimpije začenjajo z novo sezono lige ABA

Beograd, 22. 09. 2024 11.00 | Posodobljeno pred 2 urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

S petkovim večerom se je začela že 23. sezona lige ABA, v kateri bomo tudi letos spremljali dve slovenski ekipi, Krko in Cedevito Olimpijo. Slednja bo prvo tekmo odigrala v Beogradu proti FMP-ju, obračun pa si boste lahko ogledali na Kanalu A in VOYO. Začnemo ob 20.50.

ABA liga: Soccerbet – Cedevita Olimpija
ABA liga: Soccerbet – Cedevita Olimpija FOTO: VOYO

Cedevita Olimpija je v pripravljalnem obdobju na osmih tekmah zabeležila šest zmag, novo tekmovalno sezono pa začela s superpokalno zmago proti Krki. "Po pripravah, pripravljalnih tekmah in prvi uradni tekmi je pred nami prva tekma regionalne lige z FMP-jem. Kot na vseh prvih tekmah z novo ekipo in novimi igralci moramo pričakovati reakcijo igralcev. Tudi sam nisem prepričan, kako bo vse skupaj videti," je pred tekmo povedal trener zmajev Zvezdan Mitrović.

Trener Cedevite Olimpije Zvezdan Mitrović
Trener Cedevite Olimpije Zvezdan Mitrović FOTO: Aljoša Kravanja

Ljubljančani so v prejšnji sezoni proti FMP-ju slavili na obeh obračunih, tudi pred današnjo tekmo jim pripada vloga favorita. "Pričakujem, da bo ekipa na parket stopila pripravljena in da igralcem motivacije ne bo manjkalo. Ne glede na to, koliko delaš in treniraš, so prve tekme vedno nepredvidljive. Pripravili se bomo in videli, kako bo vse skupaj videti na parketu," je še dodal novopečeni strateg ljubljanskega kluba.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.