Košarka

Košarkar se je vrnil leto dni po skoraj usodnem udarcu in izgubi ledvice

Banja Luka, 14. 09. 2024 18.39 | Posodobljeno pred 3 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Srbski košarkarski reprezentant Boriša Simanić je na lanskem svetovnem prvenstvu v Manili na obračunu z Južnim Sudanom doživel skoraj usoden udarec v ledveni predel. Sledili so številni zapleti pri operacijah in odstranitev ledvice. Leto dni pozneje pa je presenetljivo končno pripravljen na povratek na košarkarska igrišča.

Boriša Simanić
Boriša Simanić FOTO: Igokea M:Tel

Boriša Simanić je na uradni tekmi zadnjič nastopil 30. avgusta lani, 28. avgusta letos pa je začel trenirati z Igokeo iz BiH, ki bo tudi letos igrala v regionalni ligi ABA. Simanić je v soboto malo več kot leto dni po šokantni poškodbi končno zaigral na košarkarskih igriščih. 

Igokea se je mudila v Banjaluki, kjer je na pripravljalni tekmi prepričljivo premagala lokalni Borac z izidom 81:54. Simanić je zabil osem točk, njegov povratek pa bo zagotovo razveselil ljubitelje košarke po vsem svetu. Na Kanalu A in VOYO boste njegove predstave v dresu novega kluba spremljali 18. oktobra, ko se bo v Laktaših soočil s Cedevito Olimpijo in 7. februarja 2025, ko se bosta moštvi udarili v ligi ABA.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.