Košarka

Kljub napredku boleč poraz in nove težave za Olimpijo: Moramo ostati pozitivni

Ljubljana, 12. 10. 2023 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Cedevita Olimpija je v sredo doživela še tretji zaporedni poraz. Po dveh ponižujočih v Tel Avivu (Hapoel) in Beogradu (Crvena zvezda) z veliko razliko je domač poraz proti Joventutu v evropskem pokalu mogoče celo najbolj boleč. Priložnosti za zmago je bilo več kot dovolj, na koncu pa so v minimalnem porazu po podaljšku proti nasprotnikom iz Španije svojo vlogo odigrale (ne)sreča in poškodbe.

Igralci ljubljanske zasedbe so kljub poškodbam Luke Ščuke in Nikole Radičevića s pomočjo odličnih predstav Jake Blažiča (24 točk, 7 skokov) in Justina Cobbsa (28 točk, statistični indeks 36) bili zgolj 0,3 sekunde od prve zmage v letošnji evropski sezoni. Na koncu so favorizirani gostje domov odšli s svojo prvo zmago, igralci in strokovni štab domačih pa z mešanimi občutki in veliko obžalovanja.

"Odigrali smo odlično tekmo. Moramo ostati pozitivni, ne glede na to, da je šla zadnja žoga skozi obroč, saj so se fantje predstavili z igro na visoki ravni. Na tekmi so največji problem predstavljale poškodbe. Tekma je bila praktično uničena ob glavnem odmoru, saj je bilo ključno, da tekmece napadamo z dvema organizatorjema igre. Razliko v igri lahko vidite v številu izgubljenih žog, saj smo jih imeli po 20 minutah šest, na koncu tekme pa 18," je vlogo poškodbe Radičevića opisal glavni trener zmajev Simone Pianigiani.

A tu se težave Cedevite Olimpije niso ustavile. "Luka Ščuka je bil naš velik adut, saj smo z njim želeli napadati Deshauna Thomasa. Poznala se je tudi odsotnost Roka Radovića, ki bi se lahko odlično odrezal na tekmi s tekmecem, kot je Joventut. Fantje so pustili srce na igrišču, resnično garajo vsak dan. Moramo ostati pozitivni in preučiti naše zdravstvene težave, saj ne vemo, ali bo Nikola Radičević s parketa odsoten krajše ali daljše obdobje. Odmora nimamo, tudi kvalifikacijskega okna ni več, zato bo izredno zahtevno nastopati v takšni postavi. Že sobotna tekma s Splitom zna biti za nas izredno zahtevna," je zdaj že zelo znan scenarij pomanjkanja globokega in kakovostnega kadra za široko rotacijo poudaril Italijan.

Kapetan domačih košarkarjev Jaka Blažič je vzdušje v slačilnici po tekmi opisal kot tiho, a vendar bolj optimistično kot po visokih porazih na zadnjih dveh tekmah. "Imeli smo dobljeno tekmo, a so na koncu igralci Joventuta zadeli težek met. To je šport. Res smo si želeli zmage. Naredili smo vse, da bi ta cilj tudi uresničili, a nam to enostavno ni bilo usojeno. Gledamo naprej. Kljub izidu smo na tekmi pokazali dober karakter, sploh po zaostanku v zadnji četrtini. Tekma je bila praktično odločena, a smo se vrnili in priigrali podaljšek. Sigurno je to nekaj pozitivnega in še bomo delali na tem," je dejal košarkar, ki je s trojko izsilil podaljšek.

Cedevita Olimpija bo v tretjem krogu 18. oktobra gostovala pri turškem Bešiktašu, ki prav tako sodi v zgornji razred ekip v skupini A, naslednjo domačo tekmo pa bo igrala 25. oktobra proti ukrajinski zasedbi Prometej Slobožanske.

V tej sezoni je tekmovalni sistem evropskega pokala nekoliko drugače kot v preteklih. Po osemnajstih tekmah rednega dela se bo v končnico uvrstilo le šest najboljših moštev iz vsake desetčlanske skupine. Prvi dve po skupinah se bosta neposredno uvrstili v četrtfinale, preostale pa čakajo dodatne kvalifikacije.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Amor Fati
12. 10. 2023 14.12
Cedevita potrebuje Aleksandra Džikića. Samo on ve kako se mora košarka igrati s Cobbsom.
Finfer
12. 10. 2023 12.28
+1
Bolje da bi igrali pandolo na trgu pred ljubljanezarsko občino in bi jih balkanski šerif gledal ki pa sploh ne ve kaj je to pandolo !!
Anion6anion
12. 10. 2023 12.08
Res velik napredek zdaj so izgubili za manj kot 30 točk razlike😂
zmerni pesimist
12. 10. 2023 10.34
+1
Za mal denarja tudi mal muzike