Košarka

Klay Thompson: Z Dallasom smo lahko prvaki

Dallas, 30. 08. 2024 20.25 | Posodobljeno pred 14 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Klay Thompson bo prvič v svoji karieri začel sezono v dresu, ki ni dres ekipe Golden State Warriors. Ameriški košarkar se je po uspešnih letih pri Warriorsih pridružil ekipi, kjer bo igral ob Luki Dončiću in Kyrieju Irvingu. Thompson, ki je še vedno eden najboljših strelcev za tri točke, verjame, da lahko prispeva k uspehu ekipe, čeprav je v drugi polovici svoje kariere. Izrazil je tudi prepričanje, da lahko Dallas doseže nekaj resnično posebnega in osvoji prvenstvo.

Štiriintridesetletni krilni košarkar, ki je v svoji karieri že štirikrat osvojil naslov prvaka lige NBA, bo prvič 'lovil' prstan z moštvom, ki mu ni ime Golden State Warriors. Pred začetkom sezone 2024/25 se je pridružil Luki Dončiću pri moštvu iz Dallasa.

Luka Dončić in njegov novi soigralec v Dallasu Klay Thompson
Luka Dončić in njegov novi soigralec v Dallasu Klay Thompson FOTO: AP

V nedavnem intervjuju za ameriške medije je Thompson izpostavil, da ga je k Dallasu privabila izjemna kemija med Dončićem, Kyriejem Irvingom in ostalimi soigralci, ki je bila še posebej opazna med njihovim nastopom v lanskoletni končnici, kjer je Dallas prišel vse do finala. Tam izgubil proti Bostonu s 4:1.

Boston je bil za Dallas premočan.
Boston je bil za Dallas premočan. FOTO: AP

Thompson je poudaril, da mu ustreza način igre, kjer oba košarkarja ustvarjata prostor za soigralce ter uspešno mečeta z razdalje ali podajata nepokritim soigralcem. Njuna sposobnost 'raztegovanja' igrišča bo prisilila nasprotnike, da razširijo obrambo, kar bo koristilo ne le zvezdnikoma in njemu, temveč tudi visokim košarkarjem, kot sta Derrek Lively in Daniel Gafford.

Dereck Lively (levo) je bil odkritje pretekle sezone.
Dereck Lively (levo) je bil odkritje pretekle sezone. FOTO: AP

Kljub izgubljeni hitrosti in eksplozivnosti zaradi poškodb in starosti, Thompson verjame, da lahko še vedno prispeva k uspehu ekipe, ki se bori za naslov prvaka – tako v obrambi kot v napadu.

Thompson (skrajno desno) je bil ključen člen dinastije, ki je trikrat zaporedoma osvojila naslov lige NBA. Kasneje jim je to uspelo še enkrat.
Thompson (skrajno desno) je bil ključen člen dinastije, ki je trikrat zaporedoma osvojila naslov lige NBA. Kasneje jim je to uspelo še enkrat. FOTO: AP

Mark Cuban, solastnik ekipe iz Teksasa, je v nedavnem intervjuju izjavil, da bo Thompson v Dallasovem sistemu lažje dosegal točke, saj mu ne bo potrebno toliko teči, kot je bilo to pri Bojevnikih. Namesto tega bo izkoriščal priložnosti, ki mu jih bosta ustvarjala Dončić in Irving.

Marc Cuban ni več večinski lastnik ekipe, a je še vedno zelo dejaven v moštvu.
Marc Cuban ni več večinski lastnik ekipe, a je še vedno zelo dejaven v moštvu. FOTO: AP

"Verjamem, da imamo priložnost narediti nekaj res posebnega in osvojiti prvenstvo." je intervju optimistično zaključil 199 centimetrov visok košarkar.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

NisteResni
01. 09. 2024 08.58
-1
Pa kdo te clanke pise??? Js bi tud, definitivno manj napak, kar pa je se bolj pomembno informacije bi bile tocne... Ker talent je napisal da je Klay eden kljucnih clenov treh zaporednih naslovov 2015, 2017, 2018, 2022.... kje si ti mojster 3peat najdu