Košarka

Kidd: Tudi ko nimata svojega večera, Luka in Kyrie odigrata ključni vlogi

Dallas, 06. 11. 2023 09.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Za košarkarji Dallasa je še en uspešen večer v najmočnejši košarkarski ligi na svetu. Po šestih odigranih tekmah imajo varovanci trenerja Jasona Kidda na svojem računu pet zmag in le en poraz, zadnja zmaga proti zasedbi Charlotte Hornets pa je vnovič potrdila, da so letošnji Mavsi moštvo z močnim značajem. "Tudi če Luka in Kyrie nista imela svojega običajnega večera, sta bila znova ključna moža na poti do novega uspeha," je po zmagi v American Airlines Centru med drugim dejal strateg Dallasa.

Luka Dončić
Luka Dončić FOTO: AP

Dallas je ob polčasu obračuna z ekipo Charlotte Hornets zaostajal za 12 točk (50:62), nekaj minut pred tem celo za 15 (45:60), toda košarkarji v modrih dresih so v nadaljevanju tekme strnili svoje vrste, zaigrali precej bolje tako v obrambi kot v napadu in na koncu zasluženo slavili peto zmago v sezoni s 124:118.

Tudi tokrat je bil slovenski košarkarski as Luka Dončić ob sicer slabšem metu iz igre (8/19) in metu izza črte 6,75 metra (1/9) najučinkovitejši posameznik svojega moštva s 23 točkami, 12 skoki in devetimi podajami. Predvsem v drugem polčasu je v navezi s Kyriejem Irvingom razigraval ostale soigralce, ki so jima odlično sledili z učinkovito igro v napadu, kar je po tekmi izpostavil tudi trener Mavsov Jason Kidd. "V prvem polčasu smo bili premalo osredotočeni na izvajanje dogovorjenih stvari pred tekmo. Storili smo preveč tako imenovanih neizsiljenih napak, občutno preveč metali z razdalje, čeprav so fantje videli, da tokrat niso pri metu. V nadaljevanju so stvari stekle precej bolje, ko sta Luka in Kyrie začela s svojimi imenitnimi podajami "hraniti" preostanek moštva, ki je na to odgovoril na najboljši možni način," je uvodoma dejal Kidd.

Statistični učinek Luke Dončića ob zmagi Dallasa nad ekipo Charlotte Hornets
Statistični učinek Luke Dončića ob zmagi Dallasa nad ekipo Charlotte Hornets FOTO: Sofascore.com

Statistični učinek Luke Dončića ob zmagi Dallasa nad ekipo Charlotte Hornets 

Če smo v minuli vse prej kot uspešni sezoni pogrešali precej več konsistentnosti v igri finalista zahodne konference iz leta 2021, je vsaj na začetku letošnje (sezone) zaznati, da Dallas razpolaga z raznovrstnejšo zasedbo. "S tem smo bolj nevarni v napadu, velik napredek pa je viden v obrambi, kjer smo "šepali" v prejšnjih sezonah,"  je Kidd pohvalil prizadevnost svojih varovancev v obrambi, ki na začetku letošnje sezone deluje neprimerljivo bolje.

"Tudi ko Luka in Kyrie nimata svojega običajnega večera, sta med najzaslužnejšimi za uspeh moštva. Tokrat sta se v slogu vrhunskih igralcev znala prilagoditi na dejstvo, da nismo bili najbolj natančni pri metu; s številnimi domiselnimi podajami sta ustvarjala višek na obrambni polovici tekmeca in s tem olajšala delo soigralcem, ki so to znali nadgraditi s pomembnimi točkami v napadu. Ni pomembno, ali je zmaga dosežena zlepa ali zgrda, zmaga je zmaga," zaključuje Kidd. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nimiuseen
06. 11. 2023 20.33
+2
Ponovno zadovoljno čestital Luka!
titomeni
06. 11. 2023 11.23
+5
Met za 2 je bil 7/10 kar je dober odstotek. Trojke mu danes niso sle
Malo_sutra
06. 11. 2023 11.15
-13
Vsak dan isto no, ja dober svaka cast… dojeli smo.
Balerion
06. 11. 2023 11.57
+8
Mene pa zanima. In zakaj moramo samo zate članke al kaj?
Cervantes Saavedra
06. 11. 2023 15.22
za Malo: Gotovo ti presedajo tudi vsak dan isti hvalospevi drugim odličnim športnikom, recimo Djokoviću. Ker hitro dojemaš.