Košarka

Kdaj se bo na parket vrnil Luka Dončić?

Dallas, 14. 10. 2024 19.47 | Posodobljeno pred 1 uro

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Prvi zvezdnik košarkarske ekipe Dallas Mavericks Luka Dončić zaradi poškodbe mečne mišice še ni stopil na parket. Naslednja pripravljalna tekma Mavse čaka v noči na torek, ko bodo gostovali v Kaliforniji pri moštvu Los Angeles Clippers. A tudi tokrat Slovenca po besedah trenerja Jasona Kidda ne bo na parketu.

Luka Dončić od leta 2018 igra v dresu Dallas Mavericksov
Luka Dončić od leta 2018 igra v dresu Dallas Mavericksov FOTO: AP

Trener Jason Kidd je povedal, da Luka Dončić (poškodba leve mečne mišice), P. J. Washington (težave z levim delom kolka) in Maxi Kleber (poškodba levega gležnja) ne bodo nastopili na pripravljalni tekmi s Clippersi, ki bo odigrana v novi dvorani. Zatem Dallas v noči na petek čaka še zadnja tekma v sklopu priprav na novo sezono, ko bodo v domačem American Airlines Centru gostili Milwaukee Bucks. Takrat bi lahko slovenski zvezdnik prvič v letošnji sezoni stopil na parket.

"Bomo videli, kakšna bo situacija, ko se vrnemo iz Los Angelesa. Takrat bomo bolje vedeli, kdo bo lahko nastopil na naslednji tekmi," je glede poškodovanih igralcev dejal Kidd. Ob tem je dodal, da je Washington na sobotnem treningu deloval dobro, Dončić pa se je ekipi pridružil pri vajah brez kontakta. Kidd sicer dlje časa ne bo mogel računati na Danteja Exuma, ki si je poškodoval zapestje. Avstralec, ki je predstavlja pomemben člen v obrambi Mavsev, je pred dnevi prestal operacijo, njegov povratek pa je napovedan šele čez tri mesece.

Dallas bo novo sezono lige NBA odprl z dvobojem proti zasedbi San Antonia.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

NobenVečNePleše
14. 10. 2024 20.50
+0
Upajmo da NIKOLI
Timmmuusss
14. 10. 2024 20.49
+3
koga briga njega. skos on ah
XVXC
14. 10. 2024 20.35
+0
Luka ni samo vrhunski igralec, je tudi predvsem atraktiven in zato še kako zanimljiv gledalcem. Takih igralcev kot je on v NBA ni. So vrhunski atleti, stroji za doseganje točk, Luka je pa košarkarski umetnik, pri njem ni videti sile, giblje se graciozno in lahkotno. Poleg tega pa vedno ponudi dodatno atrakcijo. Užitek za gledalca. Če je kdo garal in še gara od mladih let je to Luka. Nihče ni postal tako dober brez stalnega garanja - treningov, tekem, treniral od jutra do večera. Dejstvo! Ko je bil star 13 let, je sam odšel v Španijo, deželo kjer ni poznal nikogar in katere jezika ni govoril. Si sploh lahko predstavljate, kako se je počutil? Starše je videl za konec tedna. Luka vsi Slovenci ti privoščimo novo pogodbo, pa še več, dober si kot igralec, dober si kot človek, vsaj obnašaš se bistveno drugače kot 98% tistih, ki jim je stopila slava v glavo. Kar pogumno naprej, novim zmagam naproti, pa zasluži svojo prvo milijardo. Pravi Slovenci se veselimo uspehov vseh Slovenskih športnikov, ker so vsi fenomeni in so vsi naši. Nevoščljivci, fovšljivci in hinavci pa zadržte svoje primitivne pomisleke za sebe!
dinozaver79
14. 10. 2024 20.20
+0
Jaz mislim da bo ko nov ko se zacne sezona, da so to zgolj igrice, da ne rabi igrati teh nepomembnih tekem