Košarka

Jokić: Če ne bomo disciplinirani, bo to kratek finale

Denver, 05. 06. 2023 10.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V taboru Denver Nuggetsov niso skrivali razočaranja po porazu na drugi tekmi finala lige NBA, po kateri je izid v seriji v dvoboju z Miami Heatom izenačen na 1:1. Kot so izpostavili Nikola Jokić, Jamal Murray in druščina, je v ključnih trenutkih zatajila disciplina na obeh straneh košarkarskega parketa.

Denver je imel še sredi druge četrtine lepih 15 točk naskoka (50:35), a so košarkarji Miamija s preudarno in taktično odlično predstavo v drugem delu tekme pripravili preobrat in na koncu zasluženo slavili s 111:108.

Kljub vnovični izjemni igri prvega zvezdnika 'Zlatih zrn' Nikole Jokića, ki je tekmecu nasul kar 41 točk, to ni bilo dovolj, da bi moštvo iz Kolorada povedlo 2:0 v letošnji finalni seriji. "Če primerjamo obe tekmi, hitro pridemo do zaključka, da na drugi nismo bili dovolj zbrani in disciplinirani. To je finale, ljudje božji, ne pa ena od tekem rednega dela sezone," je na druženju s predstavniki sedme sile uvodoma dejal srbski reprezentančni center in nadaljeval: "Če bomo nadaljevali v podobnem slogu, bo to zelo kratek finale. Miami je predobra in izkušena ekipa, ki kaznuje vsako vašo napako. Videli ste, da tudi po zaostanku 15 točk niso izgubili glav, ampak so nadaljevali v svojem ritmu in prišli do zmage. Vedeli smo, da ne smemo pasti v njihov mlin, a zgodilo se je ravno to." 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Jezni Malone: "Ko igra nima ne glave ne repa, je poraz neizbežen."
Če je Jokić še nekako uspeval ohranjati mirno kri, je na drugi strani strateg Denverja Michael Malone pokal od jeze. Svojim varovancem najbolj zameri zelo slab pristop v drugem polčasu, ki jih je po njegovih besedah stal zmage. "Ko sem vam po prvi tekmi govoril, da smo kljub zmagi odigrali povprečno tekmo, ste se mi smejali. Zdaj pa ste dobili potrdilo, da sem imel še kako prav," je zbranim novinarjem nekoliko zažugal besni Malone.

"Mnogi so bili prepričani, da bomo pometli z Miamijem. Verjemite mi, da nas do želenega cilja čaka izjemno zahtevna naloga. To je finale lige NBA in ne pripravljalna tekma, na kateri nekateri igralci tekmujejo med seboj, kdo bo vrgel več žog proti obroču tekmeca. Zelo sem razočaran nad načinom, kako smo izgubili to tekmo. Ko ni discipline in ko vsak začne igrati svojo igro, je poraz neizbežen," je še dodal trener Nuggetsov. 

Nikola Jokić (v modrem dresu) se je večkrat takole znašel v primežu številnih košarkarjev Miamija, ki so z odlično igro v drugem polčasu zrežirali preobrat in finalno serijo na štiri zmage izenačili na 1:1.
Nikola Jokić (v modrem dresu) se je večkrat takole znašel v primežu številnih košarkarjev Miamija, ki so z odlično igro v drugem polčasu zrežirali preobrat in finalno serijo na štiri zmage izenačili na 1:1. FOTO: AP
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BELAN
05. 06. 2023 13.56
-1
Upam,da vas razbijejo...
Professor
05. 06. 2023 14.04
+2
Težko otroštvo ali samo sovražiš Srbe? Verjetno si Albanec ali Hrvat...
Mcmrtfg
05. 06. 2023 11.26
+4
17 trojk miamija je presodilo
The Dude
05. 06. 2023 18.43
Pablo1119
05. 06. 2023 10.57
+2
Jokara glavo gor idemo po prstan! MVP