Košarka

Prvič med trenerje in takoj na klop Los Angeles Lakersov

Los Angeles, 21. 06. 2024 10.15 | Posodobljeno pred 11 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, M.J.
Komentarji
1

Nekdanji košarkar J. J. Redick, ki je pozneje postal svetovalec, bo postal novi trener košarkarske franšize iz Kalifornije Los Angeles Lakers, je objavilo več ameriških medijev.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

J. J. Redick, ki je stkal zelo dobre odnose s prvim zvezdnikom jezernikov LeBronom Jamesom, se je prejšnji konec tedna srečal z vodstvom Lakersov, ki so mu ponudili mesto glavnega stratega moštva v severnoameriški košarkarski ligi NBA, je objavilo več medijev, vključno z The Athletic in ESPN, kjer dela kot svetovalec. J.J. Redick ima bogato 15-letno kariero v ligi NBA, ki se razteza od 2006 do 2021, vendar nima izkušenj z opravljanjem trenerskega poklica. V aktivni karieri je igral pri Orlandu, Milwaukeeju, Los Angeles Clippers, Philadelphii, New Orleansu in Dallasu.

Za medijsko mrežo ESPN, ki ima zakupljene pravice za prenose tekem lige NBA, dela kot svetovalec od leta 2021. Letos je zaslovel kot avtor podcasta z LeBronom Jamesom, ki je pri jezernikih že vse od leta 2018. Za Lakers je nova razočaranj polna sezona. Prebili so se v končnico, a nato že v prvem krogu izgubili proti lanskim prvakom iz Denverja. Prva žrtev neuspešne sezone je bil trener Darvin Ham, skupaj z njim pa so se poslovili tudi vse člani njegove trenerske ekipe.

Ham je imel leta 2022, ko je prevzel zvezdniško ekipo Lakers, sila smele načrte. Za cilj so si zastavili naskok na sam vrh, s prvim zvezdnikom LeBronom Jamesom so namreč pogledovali proti rekordnemu 18. naslovu v ligi NBA.

Načrti so se razblinili, rekordni 18. naslov šampionov lige NBA je letos pripadel franšizi iz Bostona Celtics, ki je v velikem finalu razblinila sanje o prvem naslovu tudi slovenskemu zvezdniku v ligi NBA. Luka Dončić in Dallas Mavericks so v finalu doživeli poraz, Boston pa je slavil s 4:1 v zmagah.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RichPiana
21. 06. 2024 11.07
-1
Vsi vemo kdo je pravi LeCoach. Noben pameten trener noce delat z Lebronom.