Košarka

Jaka Blažič tik pred podpisom pogodbe z Barco, Goran Dragić že čestital ob odmevnem prestopu

Barcelona, 06. 08. 2018 10.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovenski košarkarski reprezentant Jaka Blažič je po poročanju več medijev tik pred podpisom pogodbe s katalonskim velikanom iz Barcelone. Blažiču sta na Twitterju že čestitala Goran Dragić in Boštjan Nachbar, čeprav iz kluba še ni uradne potrditve prestopa.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Jaka Blažič
Jaka Blažič FOTO: Damjan Žibert

Kazalo je, da bo 28-letni branilec Jaka Blažič sprejel ponudbo španskega prvoligaša s Kanarskih otokov, Iberostar Tenerife, a je v zadnjem trenutku prišlo vabilo trenerja Svetislava Pešića iz Barcelone. Blažič je lani igral za Andorro, za katero je v povprečju dosegal 13,6 točke in 4,3 skoka na tekmo. Pred tem je bil član Baskonie, Crvene zvezde, Olimpije, Slovana in Triglava. Pred Blažičem so za Barcelono igrali Boštjan Nachbar, Jaka Lakovič in Erazem Lorbek.

Blažič je igral na evropskem prvenstvu 2013 v Sloveniji, leta 2017 pa je z reprezentanco postal evropski prvak. Sodeloval je tudi na svetovnem prvenstvu v košarki 2014 v Španiji.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ZelenGrm
06. 08. 2018 11.08
+13