Košarka

Goran Dragić: S takšno igro lahko premagamo vsakogar

Indianapolis, 09. 01. 2020 10.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji Miami Heata nadaljujejo z odličnimi predstavami v tej sezoni. Tokrat so na zahtevnem gostovanju zanesljivo ugnali Pacerse iz Indiane (108:122). Vročica trenutno zaseda celo drugo mesto vzhodne konference, česar pred sezono zagotovo ni pričakoval nihče. Goran Dragić je po zmagi dejal, da je za uspehe zaslužna predvsem ekipna igra.

Goran Dragić, pa čeprav vstopa s klopi, je letos znova eden ključih košarkarjev Miamija.
Goran Dragić, pa čeprav vstopa s klopi, je letos znova eden ključih košarkarjev Miamija. FOTO: AP

"Odlično je. Kar sedem košarkarjev je bilo v dvojnih številkah. Videti je, da uživamo v košarki. Zabavno je. Dokler igramo osredotočeno obrambo in žoga v napadu kroži, tako kot je tokrat, lahko premagamo vsakogar," je za predstavnike sedme sile po tekmi v Indiani povedal slovenski organizator igre, ki je prispeval 15 točk. 

Miami je začel serijo treh zaporednih gostovanj, kakšno vrednost nosi tokratni uspeh, pa se Goran Dragić dobro zaveda: "Vedno je pomembno, da zmagaš prvo tekmo na poti. Vedeli smo, da nas čaka zahtevna tekma, saj je Indiana odlično moštvo, ki igra trdo obrambo. Na gostovanjih smo imeli doslej kar nekaj težav, zato smo si te zmage še toliko bolj želeli."

Goran Dragić

Vročica je v dvorani Bankers Life Fieldhouse dobila šele drugo tekmo rednega dela od sezone 2012/2013. "Tukaj ni nikoli enostavno igrati. V preteklosti smo imeli kar nekaj težav. Če se ne motim, smo tu dobili le eno od zadnjih 15 tekem, a letos smo drugačna ekipa. Dokazali smo, da če igramo za skupen cilj, je mogoče vse," je bil upravičeno vesel 33-letnik, ki letos v igro vstopa s klopi.

Na parket se je prvič po daljši odsotnosti vrnil Justise Winslow, ki ima letos velike težave s poškodbami. Dragić je poudaril, kako pomemben je 23-letnik za celotno ekipo: "Lepo ga je imeti nazaj. Potrebujemo ga, saj je pravi vodja tako na parketu kot tudi zunaj njega. Ko sva bila oba poškodovana, sva veliko trenirala skupaj."

Miami Heat

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tadi 1973
09. 01. 2020 13.08
+3
Zakaj pa danes nič o Dončiću???
peresni
09. 01. 2020 13.01
+8
bravo Gogi..pridi v Dallas!!! ;))
AS1983
09. 01. 2020 11.57
+9
Miami je vroc in bo zlahka prisel v koncnico
ehjaehja
09. 01. 2020 11.45
+9
pa še res je.