Košarka

Zmaji po enajsti zaporedni zmagi: Trdo smo trenirali, da lahko zdaj kažemo takšne predstave

Ljubljana, 11. 03. 2022 11.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Marko Juvan
Komentarji
0

Košarkarji Cedevite Olimpije so v Stožicah na zaostali tekmi devetega kola skupinskega dela Evropskega pokala prikazali novo odlično predstavo, premagali grški Promitheas z rezultatom 98:84 in se veselili še enajste zaporedne zmage v vseh tekmovanjih ter se močno približali želeni uvrstitvi v končnico tega mednarodnega tekmovanja. Do konca rednega dela imajo pred sabo še štiri tekme..

Jurica Golemac
Jurica Golemac FOTO: Damjan Žibert

Cedevita Olimpija je vknjižila enajsto zaporedno zmago. 

S četrto zaporedno zmago v Evropskem pokalu, hkrati enajsto zaporedno v vseh tekmovanjih nazadnje so izgubili 30. januarja so se Ljubljančani povzpeli na 50-odstotni izkupiček (7-7) in se vključili v boj za eno od prvih štirih mest v skupini B pred izločilnimi boji.

Ob zvokih Pihalnega orkestra Litostroj in navdušenju zbranih navijačev so Ljubljančani nadaljevali z marčevsko norostjo na zaostali tekmi devetega kola skupinskega dela Evropskega pokala z rezultatom 98:84 premagali grški Promitheas. Zadnji poraz so Zmaji doživeli 30. januarja v Podgorici, nato pa februar sklenili s samimi zmagami, v enakem ritmu pa nadaljujejo tudi v marcu. Četa glavnega trenerja Jurice Golemca je v tretjem mesecu novega koledarskega leta na parket stopila štirikrat in zabeležila štiri zmage. Košarkarji v zeleno-oranžnih dresih so vodili skozi celoten obračun. Prvo četrtino so dobili z razliko 12 točk (27:15), v drugem delu igre pa je Promitheasu uspelo nekoliko zmanjšati razliko (48:43). V drugi polčas je Cedevita Olimpija krenila silovito. Po delnem izidu 18:0 je prednost narasla, že pred koncem tretje četrtine pa sta na parket stopila mlada in nadarjena Luka Ščuka in Dan Duščak. V zadnjem delu srečanja je priložnost za igro dobil še Blaž Habot, zmaji pa so tekmo mirno pripeljali do konca in se veselili zaslužene zmage. "Zagotovo ni bilo lahko igrati 48 ur po zadnji tekmi, ampak čestitke ekipi za energijo. Priložnost za igro so dobili vsi košarkarji. Hvala še enkrat navijačem, pozivam jih, da v nedeljo znova pridejo in nam pomagajo," je za uradno klubsko spletno stran dejal Golemac. 

Zach Auguste
Zach Auguste FOTO: KK Cedevita Olimpija in Tine Ružič

Najbolj razpoložen košarkar ljubljanske zasedbe je bil z 22 točkami in petimi asistencami Jacob Pullen

Cedevita Olimpija ima do konca rednega dela evropskega pokala še štiri tekme. Naslednjo sredo bo gostovala pri Virtusu v Bologni, nato jo čakata dve domači preizkušnji proti Umani Reyer iz Benetk in Valencii, 6. aprila pa bo gostovala v Patrasu.

Tri točke manj je dodal Zach Auguste, pri 16 se je ustavil Yogi Ferrell. Dvomestno število točk sta dosegla še Jaka Blažič (16) in Zoran Dragić (10). Tekmo je zaradi osebnih razlogov izpustil Melvin Ejim. Nova domača preizkušnja Ljubljančane čaka že v nedeljo, ko v Stožice prihajajo košarkarji Mege. "Navijači so bili odlični. Trdo smo trenirali, da lahko zdaj kažemo takšne predstave. Verjamem, da bomo z zmagovalnim nizom nadaljevali, ker se zabavamo in igramo ekipno igro," je o tekmi z Grki povedal ljubljanski center Zach Auguste. "Pokazali smo pravi obraz. Upam, da bomo tako igrali še naprej. Tudi atmosfera je bila sijajna, kar si želimo na vsaki tekmi," se je veselil dodeljene minutaže na tekmi nadarjeni Luka Ščuka.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izid, Evropski pokal:
Cedevita Olimpija - Promitheas Patras 98:84 (27:15, 21:28, 36:15, 14:26)
Cedevita Olimpija: Pullen 22 (5 asistenc), Ferrell 16, Duščak 2, Murić 2, Auguste 19 (6 skokov), Blažič 14, Hodžić 3, Ščuka, Omić 4 (5 skokov), Dragić 10 (7 skokov), Radovanović 4, Habot 2.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.