Košarka

Gafford: Če bo prišel pravi čas, bom razmislil o igranju za Slovenijo

Dallas, 05. 10. 2024 11.03 | Posodobljeno pred 1 uro

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji lige NBA so v zaključnem delu priprav pred začetkom nove sezone. Z veliki pričakovanji vanjo vstopajo pri Dallas Mavericks, ki so lani presenetili z uvrstitvijo v finale. Med razlogi za uspeh je bil tudi Daniel Gafford, ki se je po prihodu iz Washingtona izkazal za odlično okrepitev. Poleti se ga je povezovalo z možnostjo, da bi pridobil slovensko državljanstvo in zaigral za našo reprezentanco. Sedaj je predstavil svoj vidik te zgodbe.

Med Luko Dončićem in Danielom Gaffordom je hitro "kliknilo".
Med Luko Dončićem in Danielom Gaffordom je hitro "kliknilo". FOTO: Profimedia

26-letni center se je po prihodu v Dallas nemudoma odlično ujel z Luko Dončićem. Kemija med njima se je poznala na rezultatski krivulji, ki se je močno dvignila. Do te mere, da so se v medijih začela pojavljati ugibanja, ali bi lahko Daniel Gafford v prihodnosti skušal pridobiti slovensko državljanstvo in bi kot naturalizirani košarkar z Dončićem zaigral še v reprezentančnem dresu. 

"Videl sem veliko prispevkov o moji domnevni izjavi, da bom igral za Slovenijo. Tega nisem rekel. Rekel sem, da bom o igranju razmislil," je v intervjuju za Locked On Mavericks nedavno pojasnil 208 centimetrov visoki košarkar in nato z naslednjimi besedami vendarle nekoliko razburil domišljijo slovenskih navijačev: "Če bo prišel pravi čas za to, bom o tem zagotovo razmislil." 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

'Nikol ne veš, kaj bo Luka začaral'

Gafford je v pogovoru z ustvarjalci enega najbolj poslušanih podkastov, povezanih z Dallas Mavericks, pojasnil tudi, zakaj je tako zabavno igrati s slovenskim superzvezdnikom. "Imava trenutke, ko je on jezen name ali obratno, ampak na koncu sva soigralca. Vsi moramo najti način, da se izboljšamo. Zabavno je igrati z njim, ker nikoli ne veš, kaj bo začaral. Lahko ti poda na 'alley-up' ali zadane trojko s polovice. Dolg je seznam stvari, zaradi katerih je z njim zelo zabavno igrati." 

Košarkarje Dallasa do uradnega začetka sezone, ko se bodo 25. oktobra pomerili s San Antonio Spurs, čakajo še štirje pripravljalni obračuni. Nasprotniki bodo Memphis Grizzlies, Utah Jazz, Los Angeles Clippers in v zadnji generalki teden dni pred začetkom še Milwaukee Bucks. 

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

fotr80
05. 10. 2024 13.11
dokler bo sekulic trener je brezveze upat na karkoli...
VladaPada
05. 10. 2024 12.48
+2
Kam pa smo prišli da bo zdaj nejdo ki sploh nima nič z Slovenijo dobil prednost v reprezentanci pred človekom rojenim v Sloveniji Slovenski materi.... samo zato ker je dončičev soigrakec in da so vsi polni keša...!!!??? Zato pa svet propada ker so bogatuni zatajil vse vrednote in mislijo da so bogovi.... enostavno sem proti in da se prepove taka dejanja. Mislim kaj tem ni jasno?
tekač
05. 10. 2024 12.22
+0
Pa dobro, tudi Gafford ni nevemkakšen center. Če se bo odločil igrati za Slovenijo lepo, če ne ga prosili nebomo.
Švejk 123
05. 10. 2024 12.14
+3
Važno da imamo Sekulića in Dimca,tako bo vse lažje!
Trident Poraza
05. 10. 2024 11.34
+3
Uf to bi bila okrepitev.