Košarka

Ferrell: Naredili smo vse, da v Ljubljani lahko končamo svoje delo

Ljubljana, 09. 06. 2023 07.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarski zmaji so v Športni dvorani Domžale na tretji tekmi finalnega niza končnice državnega prvenstva s Helios Sunsi zabeležili zmago z rezultatom 82:78, povedli v seriji na tri dobljene tekme in se le na korak približali tretjemu zaporednemu naslovu državnega prvaka. Blestel je Američan Yogi Ferrell, ki je gostiteljem nasul 35 točk, dosegel je tudi zadnjih sedem točk Ljubljančanov na tekmi v polni domžalski dvorani.

Yogi Ferrell  je Domžalčanom nasul 35 točk. Prispeval je tudi zadnjih 7 točk zmajev na tekmi.
Yogi Ferrell je Domžalčanom nasul 35 točk. Prispeval je tudi zadnjih 7 točk zmajev na tekmi. FOTO: Luka Kotnik

Cedevito Olimpijo le še zmaga loči od tretjega, skupno pa že dvajsetega naslova slovenskega državnega prvaka. Ljubljanski zmaji so v polni Športni dvorani Domžale na tretji tekmi finalnega niza končnice državnega prvenstva zabeležili zmago z rezultatom 82:78. 

Ekipi še nista izkoristili prednosti domače dvorane; uvodno tekmo v Domžalah je dobila Cedevita Olimpija z 88:84, v Stožicah pa je moštvo Helios Suns slavilo z 82:81. Tretjo tekmo so Ljubljančani dobili z 82:78.

V slovensko prestolnico se tako serija seli z rezultatom 2:1 v zmagah v korist zeleno-oranžne zasedbe, državno lovoriko, tretjo v sezoni 2022/23, pa si lahko varovanci Mira Alilovića zagotovijo že v soboto v Hali Tivoli, kjer bo četrta tekma finalnega niza. "Pričakovali smo, da bo tekma zelo težka. Mi smo že dalj časa v napornem ritmu tekem. Čestitke fantom za zmago, predvsem zaradi borbenosti in srčnosti. Igrali smo s poudarkom na obrambnih nalogah in igri v skoku. Vmes smo sicer v igri padli, a smo se zbrali, strnili vrste in končno izpeljali v svojo korist. Vodimo v seriji, ki se igra na tri zmage. Napravili smo le en korak proti naslovu in to sem fantom tudi povedal v garderobi," je za klubsko spletno stran dejal trener Alilović. 

Zoran Dragić ni bil razpoložen v napadu, a je zadel pomembno trojko v končnici.
Zoran Dragić ni bil razpoložen v napadu, a je zadel pomembno trojko v končnici. FOTO: Luka Kotnik

Zmaji so hitro povedli in prvo četrtino končali z vodstvom 20:13, polčas pa s prednostjo 41:37. Domači so v drugem polčasu ujeli priključek in povedli, glasni ljubitelji košarke v Domžalah pa so lahko uživali v napetem končnem delu tekme. 

Domžalčani šestič igrajo v finalu državnega prvenstva, prvaki pa so bili v sezonah 2006/07 in 2015/16. Ljubljančani so na pragu tretjega zaporednega naslova, skupno jubilejnega 20., in trojne krone na domačih parketih v sezoni 2022/23 po zmagah v superpokalu in Pokalu Spar.

Potem ko je Edo Murić povedel svoje moštvo do prednosti petih točk (75:70) 45 sekund pred koncem, je Yogi Ferrell prispeval še zadnjih sedem točk za zmago Cedevite Olimpije z rezultatom 82:78, kljub izjemni strelski učinkovitosti Domžalčanov v sklepnih trenutkih. "Naredili smo vse, da v Ljubljani v soboto lahko končamo svoje delo. Izjemna predstava Heliosa, resnično so prikazali ekipno in čvrsto igro. Na koncu smo zadeli več metov, igrali smo kot ekipa in se uspešno zoperstavili tudi domačim navijačem, ki so bili izredno glasni pri vzpodbudi svojih igralcev. Pomembno je, da smo zabeležili zmago," je povedal Yogi Ferrell, ki je za zmago Cedevite Olimpije tokrat prispeval kar 35 točk ob štirih asistencah, po enajst pa sta jih dosegla Amar Alibegović in Alen Omić, slednji je zbral tudi prav toliko skokov. Omić je hkrati s svojima prvima točkama na tekmi postavil nov osebni mejnik, saj je v dresu zmajev skupno zbral že več kot 3000 točk.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.