Košarka

Odločilni trojki Dragića kronali sijajno predstavo zmajev v Ulmu

Ulm, 09. 02. 2022 18.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Milan Doknić, J.B.
Komentarji
0

Košarkarji Cedevite Olimpije so v gosteh pri nemškem Ratiopharm Ulmu zabeležili izjemno pomembno zmago, po kateri so korak bližje uvrstitvi v drugi del Eurocupa. V izenačeni končnici sta odločili zaporedni trojki Zorana Dragića, ki je zbral 20 točk. Prav toliko jih je ob osmih skokih dodal Elvin Ejim.

Olimpija je gostovanje v Nemčiji začela dobro, igra v napadu ji je hitro stekla, a obramba Ljubljančanov ji ni sledila. Odličen met z razdalje in zelo učinkovita igra pod košem sta poskrbela za zelo atraktivno prvo četrtino, ki se je zaključila z vodstvom domačih, 34:28. Ulm je zadel kar šest od sedmih metov za tri točke v uvodnem delu tekme. Pri domačih sta izstopala predvsem Semaj Christon, ki je v uvodnih 12 minutah dosegel devet točk (met 4/4), in Jaron Blossomgame (met 5/5).

Pri Olimpiji pa je tekmo najbolje začel Zoran Dragić, ki je ob metu 3/4 v uvodnih desetih minutah tekme dosegel osem točk. O obrambni agresivnosti obeh moštev na uvodu tekme najbolj priča primerjava prostih metov. Cedevita Olimpija je Nemce zgolj enkrat poslala na črto za proste mete (2/2), Ulm pa je štiri Olimpijine napade zaustavil s prekrškom (6/7).

Drugo četrtino so bolje začeli Ljubljančani, ki so trenerja domačih Jako Lakoviča hitro prisilili v minuto odmora po delnem izidu 7:2 in znižanju zaostanka na zgolj točko. Domači so se zbrali in Olimpijo do konca polčasa ohranjali na varni razdalji. Blossomgame je odlično igro iz prve četrtine zgolj stopnjeval in po 20 minutah igre je imel na svojem računu ob metu 10/10 kar 23 točk.

Pri Olimpiji pa se je zbudil predvsem Melvin Ejim, ki je prvi polčas zaključil z devetimi točkami. Zelo učinkovita igra v napadu in slaba obramba obeh moštev sta poskrbeli za prednost domačih 55:50 med odmorom.

Tretjo četrtino je Olimpija tako kot prvi dve znova začela agresivno. Po dveh minutah igre so gostje tudi povedli za točko. Ljubljančani so končno tudi resno zaigrali v obrambi in med 20. in 30. minuto domačine ustavili pri zgolj 15 točkah. Umiril se je tudi Blossomgame. Pri Olimpiji pa sta poleg prebujenega Ejima odlično igrala tudi Edo Murič in Jaka Blažič.

Ratiopharm Ulm – Cedevita Olimpija
Ratiopharm Ulm – Cedevita Olimpija FOTO: Sofascore.com

V napeti končnici je Dragić pokazal zobe

V zadnjih pet minut igre je Olimpija vstopila s prednostjo štirih točk, minuto pozneje pa se je ta prednost po tehnični napaki trenerja Olimpije Jurice Golemca zmanjšala na zgolj točko. A dobra obramba gostov ter zaporedna uspešna napada Blažiča in Yogija Ferrella so Ljubljančane znova popeljali na varno razdaljo petih točk prednosti.

Ulm je nato prednost Ljubljančanov znižal na dve točk. Prišel je čas za Zorana Dragića, ki je junaško odgovoril klicu na pomoč svojih soigralcev, saj je zadel dva zaporedna meta za tri točke. Njegova meta sta poleg Olimpijinega imena na semaforju izpisala stotico in razigrani gostje so tekmo mirno pripeljali do konca ter zmagali s 104:96.

"Bila je zelo težka tekma. Ulm igra odlično košarko. V prvem polčasu smo jim pustili preveč lahkih metov. V drugem polčasu smo odigrali bolje v obrambi in jih uspešneje ustavili. Smo ekipa odličnih posameznikov in vse bolj se čutimo," je po tekmi dejal junak tekme Zoran Dragić, ki je dosegel 20 točk, pet skokov in tri podaje.

Trener Olimpije Golemac je dodal: "Odlična košarka za navijače, za nas trenerje ne toliko. Na koncu smo zadeli nekaj težkih metov. Ekipo smo med sezono menjali, iz tekme v tekmo rastemo in vse bolj verjamemo vase."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

9. februar, Eurocup, izidi:

Ratiopharm Ulm – Cedevita Olimpija 96:104

Najboljši strelci Ulma: 

Jaron Blossomgame 29 točk (12/14), osem skokov in tri ukradene žoge,
Semaj Christon 28 točk (11/19), trije skoki in sedem podaj,
Philipp Herkenhoff 13 točk, Sindarius Thornwell 12 točk.

Najboljši strelci Cedevite Olimpije:

Melvin Ejim 20 točk (7/12) in osem skokov,
Zoran Dragić 20 točk (7/10) pet skokov in tri podaje,
Jaka Blažič 15 točk, pet podaj, Edo Murić 13 točk.