Košarka

Embiid podpisal triletno pogodbo, vredno 173 milijonov

Philadelphia, 20. 09. 2024 17.45 | Posodobljeno pred 2 urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, A.M.
Komentarji
0

Ameriški košarkar Joel Embiid je s klubom Philadelphia 76ers podpisal novo triletno pogodbo, ki mu bo prinesla kar 173 milijonov evrov. "Philadelphia je moj dom," je na Instagramu zapisal center olimpijskih prvakov iz Pariza.

Joel Embiid
Joel Embiid FOTO: AP

Joel Embiid barve kluba iz Pensilvanije brani že vse od leta 2014, ko so 76ersi zanj porabili tretji izbor na naboru lige NBA. Nova pogodba po poročanju ameriške agencije AP vključuje opcijo podaljšanja za sezono 2028/29. "Svojo kariero bi rad zaključil tukaj. Ljubim to skupnost in hvaležen sem vam za vse, kar ste dali meni in moji družini," je še zapisal 30-letnik.

Philadelphia na naslov prvaka v ligi NBA čaka vse od leta 1983, Embiid pa bi to s soigralci rad spremenil. "Veliko dela nas čaka, a zaslužite si naslov. Ravno dobro smo začeli delati na tem."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

213 centimetrov visok zvezdnik je bil leta 2023 izbran za najkoristnejšega igralca lige NBA, sedemkrat je igral na tekmi vseh zvezd, z ameriško reprezentanco pa je letos v Parizu osvojil olimpijsko zlato.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.