Košarka

Džikić: 'Proti Joventutu lahko zmagamo!'

Ljubljana, 04. 12. 2008 09.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Nada Pavšin
Komentarji
6

Košarkarji Uniona Olimpije se še vedno lahko uvrstijo med najboljših 16 ekip v Evropi. Zaradi nadaljnega razporeda pa je zmaga proti Joventutu praktično nujna.

Aleksandar Džikić
Aleksandar Džikić FOTO: Damjan Žibert

Zadnji dve zmagi proti berlinski Albi v Evroligi in proti Heliosu v ligi NLB sta v Union Olimpijo vendarle vnesli nekoliko miru in pustili odprta vrata za dosego ciljev, ki so si jih v ljubljanskem evroligašu zastavili pred sezono. A Olimpija je trenutno le z eno zmago na dnu lestvice skupine C v Evroligi, za Albo in Joventutuom pa zaostaja le za zmago. Prav zato bi bila nocojšnja zmaga proti ekipi iz Badalone še kako dobrodošla.

Z Joventutuom je ljubljansko moštvo na gostovanju v tej sezoni Evrolige izgubilo z 64:81. ''Večji del tekme v Badaloni smo bili enakovreden nasprotnik, proti koncu pa smo povsem popustili, zato je nastala takšna razlika. A nekatere stvari so se sedaj spremenile in vemo, da proti Joventutu lahko igramo bolje. Španci imajo dobro branilsko vrsto, mi pa jih bomo poskušali premagati pod obročem z našimi višjimi košarkarji,'' je strategijo proti Špancem na sredinem večernem treningu razkril trener Ljubljančanov Aleksandar Džikić.

Damjan Rudež
Damjan Rudež FOTO: Damjan Žibert

Še vedno nekaj nemiru ustvarjajo poškodbe. Jasmin Hukić se počasi že vrača in trener nanj računa predvsem ob zaključku tekme. Mirza Begić, ki proti Albi in Heliosu zaradi zastrupitve s hrano ni mogel pokazati svoje igre, zatrjuje, da si je že opomogel, zobe pa bo stisnil tudi organizator igre Vlado Ilievski, ki ga sicer pesti poškodba stegenske mišice. ''Takšna poškodba bi sicer zahtevala deset dni počitka, a tega časa naša ekipa nima. Pomembno je, da sedaj rešujemo sezono in borili se bomo do konca,'' je povedal Ilievski. Pomembno pa je, da ga lahko nekoliko razbremeni 17-letni Mirza Sarajlija, ki je pokazal, da kljub svoji mladosti lahko parira tekmecem. Tudi trener Džikić je zagotovil, da mlademu košarkarju zaupa kot vsakemu drugemu igralcu.

Še vedno se več pričakuje od hrvaškega igralca Damjana Rudeža, ki tudi sam priznava, da bi lahko pokazal več. ''Po vseh teh porazih, ki smo jih doživeli, in zaradi odsotnosti Hukića, sem na svojih ramenih čutil prevelik pritisk, ki se mu nisem znal izogniti. Zdaj to breme popušča in mislim, da bom lahko zaigral, tako kot znam,'' pravi Rudež, ki bi bil dobrodošla popestritev Olimpijine igre. Tekma proti Juventutu je predzadnja za Zmaje v domači dvorani v prvem delu evroligaškega tekmovanja.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

redred
04. 12. 2008 20.09
Damjan Plohl 1
04. 12. 2008 19.48
ukinite kanal šport 1 in 2, vse stare posnetke kažejo samo košarkev živo ne, da o rtv slo2 ne gorovim čisti drek z vodilnimi vred
_markoo_
04. 12. 2008 19.31
alo ki bo prenos??
Bojanovski
04. 12. 2008 16.11
za kilometer štrudla da bojo popušili-nemaju muda
gorc6683
04. 12. 2008 14.45
Blaž Vuga
04. 12. 2008 10.26
dons bojo zmagal........