Košarka

Dragićevi Netsi so utišali občinstvo v Filadelfiji

Philadelphia, 11. 03. 2022 07.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Sebastjan Kopušar
Komentarji
3

Težko pričakovana vrnitev Bena Simmonsa na igrišče in to prav proti nekdanjemu klubu se ni uresničila, kljub temu pa je pred tekmo v zraku visela tekmovalna vročica. Ne za dolgo, Netsi so nemudoma povedli in na koncu zmagali za 29 točk (129:100). Goran Dragić je prispeval tri točke in sedem podaj.

Odmevna izmenjava zvezdnikov med Sixersi in Netsi je ustvarila nekaj dodatne tekmovalnosti, še posebej ker navijači v Filadelfiji niso pozabili muhavosti Bena Simmonsa, ki v tej sezoni ni več želel igrati za Sixerse. Ko je prišel na ogrevanje pred srečanjem, so dvorano napolnili žvižgi, negodovanje in skandiranje "Vrži na koš," spomin na njegovo medlo igro v končnici. Toda skandiranje ni trajalo dolgo, saj je imel James Harden (11 točk, 5 podaj, 6 skokov, 2 ukradeni žogi) obupen večer, zadel je le tri od sedemnajstih metov. Metanje iz igre ni šlo niti Joelu Embiidu (27 točk, 2 podaji, 12 skokov, blokada), zadel je petkrat iz prav tako sedemnajstih poskusov, večino točk (15) pa pridelal s črte za proste mete. To je bil tudi načrt gostov, razsekati igro enega najboljših igralcev te sezone in mu ne pustiti, da ujame ritem. Netsi niso imeli težav z metom, Kevin Durant (25 točk, 7 podaj, 14 skokov, 2 ukradeni žogi) in Kyrie Irving (22 točk, 5 podaj, 4 skoki, ukradena žoga, 2 blokadi) sta pridno polnila domač obroč. Proti do nedavnim soigralcem se je razigral tudi Seth Curry (24 točk, 2 podaji, skok, 5 ukradenih žog, blokada) in Docu Riversu, tastu na klopi Filadelfije dal vedeti, kakšnega igralca so izpustili iz rok. 

James Harden proti nekdanjim soigralcem ni bil razpoložen in je zbral zgolj 11 točk.
James Harden proti nekdanjim soigralcem ni bil razpoložen in je zbral zgolj 11 točk. FOTO: AP

Po koncu je Durant dejal, da ni bilo važno, s kom bi igrali, bili smo povsem osredotočeni ... vedno smo zaupali vase, tekma pa ni bila nič posebnega. Na vztrajno vrtanje, ali vendar ne gre za dodatno tekmovalnost med kluboma, pa je odvrnil, morda sta v njej našli dodatno zabavo, za nas je bila običajna tekma. Irving je priznal, da je bilo ozračje v dvorani nabito s čustvi, po njegovih besedah pa je soigralcem pred tekmo zabičal, da ne smemo zapletati, so le dva koša in žoga." Najbolj iskren je bil Curry: "Vedeli smo, da ne gre za tipično tekmo rednega dela sezone, vse oči so bile uprte v nas. Bilo je nekoliko divje, a nič drugače kot na pomembnih tekmah končnice." Ta še vedno ni povsem gotova kljub dvema odličnima tekmama, na katerih so igrali, na ravni pričakovanj pred sezono so še vedno v skupini, ki se bo za vstop vanjo borila na dodatnih kvalifikacijah. Prav tako v New Yorku še vedno velja določilo o cepljenju, tako da anticepilec Irving ne sme igrati v Brooklynu. To pa pomeni, da bi lahko igral samo še na štirih od zadnjih 15 tekem. 

Kevin Durant je za Mrežice prispeval 25 točk, Curry jih je prispeval 24, Irving pa 22.
Kevin Durant je za Mrežice prispeval 25 točk, Curry jih je prispeval 24, Irving pa 22. FOTO: AP

"Naše razmišljanje je, da se pripravimo za dan naprej in nadziramo tisto, kar lahko," je dejal Irving. Če bo z Durantom in Curryjem nadaljeval v ritmu zadnjih tekem, bodo klubi na vrhu lestvice morda začeli razmišljati, da prvo ali drugo mesto na lestvici po rednem delu sezone morda nista najboljše izhodišče. Še posebej ko se bo Brooklynu pridružil tudi Simmons, ki velja za izvrstnega obrambnega igralca in podajalca. Njegova vrnitev na parket bo verjetno načela minute za Gorana Dragića (tokrat je igral 22 minut), toda trener Steve Nash za zdaj zaupa veteranu iz Slovenije in ga na igrišču pušča tudi ob koncu tesnih tekem.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dolenjeccc
11. 03. 2022 09.37
+0
Jaka_27
11. 03. 2022 10.01
+0
JOSEPH HAYDN
11. 03. 2022 10.19
+1