Košarka

Dončićev novi soigralec: 'Kar se tiče njegovih sposobnosti nima omejitev'

Dallas, 09. 07. 2024 20.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Dallas Mavericksi so manj kot mesec dni po koncu finala lige v moštvo za prihodnjo sezono pripeljali tri pomembne okrepitve. Poleg Najija Marshalla in Quentina Grimesa zagotovo najbolj izstopa štirikratni NBA prvak in nekdanji košarkar Golden Stata Klay Thompson. Vsi trije so stopili pred novinarje in seveda spregovorili tudi o Luki Dončiću.

Spoštovanje Luke Dončića do košarkarja, ki je z Warriorsi zrušil rekord po številu zmag v rednem delu sezone in osvojil kar štiri naslove v ligi NBA je že na daleč očitno, kar je potrdil tudi nekdanji soigralec Stephena Curryja. "Poslal mi je sporočilo in napisal kako navdušen je in jaz sem sem storil enako. Spomnim se, da sem mu po koncu finala zahodne konference leta 2022 dejal, da res dvigne raven svojih soigralcev. Kar se tiče njegovih sposobnosti nima omejitev. Mislim, da se ga je to dotaknilo in zelo dostojanstven je bil po porazu. Cenim nekoga, ki se ne boji velikih trenutkov in se bori do konca. Mislim, da bova izvlekla najboljše en iz drugega," je o dosedanjih kontaktih z Dončićem dejal Klay Thompson. Spomnimo, Luka Dončić in njegovi Mavericksi so v končnici leta 2022 v finalu zahoda izgubili 4:1 proti Warriorsom, ki so na čelu s Curryjem in Thompsonom osvojili svoj četrti naslov v osmih letih.

Luka Dončić in njegov novi soigralec v Dallasu Klay Thompson
Luka Dončić in njegov novi soigralec v Dallasu Klay Thompson FOTO: AP

"Še pred njegovim vstopom v ligo NBA sem gledal njegove posnetke iz Evrolige in mislil: 'Ta 18-letnik počne to odraslim moškim?' To je noro. Že po njegovem učinku v prvi sezoni v ligi je bilo jasno, da bo nekoč velik igralec. Leta 2019 nam je v dvorani Oracle dal trojni dvojček. Mislim, da se nam to ni zgodilo od Lebrona (Jamesa) ali Tima Duncana. Ko bom igral ob njem, KAI-ju (Kyriejem Irvingom op. a.) in ostalih fantih jim lahko pomagam pri ustvarjanju prostega prostora, zadevanju metov in igri v obrambi. Karkoli bo potrebno," je svoje občudovanje novega soigralca opisal Thompson.

Thompson je tudi spregovoril o razlogih za selitev v Dallas: "Ta organizacija mi je pokazala toliko ljubezni. navijači so na internetu in na ulicah zelo hvaležni, da sem del moštva in okoli mesta veliko govorijo o tem. Še posebno po nastopu v finalu želijo vsi iti korak dlje. Želim biti nekdo, ki jim bo pomagal zmagovati in pomagal mladim igralcem, da rastejo. V mojih tridesetih se bliža konec moje kariere in veliko igralcev ne dobi take priložnosti, da po 13 letih (v ligi op. a.) osvojijo en ali več naslovov. Pričakovanja so visoka, ampak to moramo sprejeti, saj kot športnik želiš čutiti ta pritisk. To me je tudi privabilo sem. V tem delu svoje kariere ne želim več rušiti strelskih rekordov, ampak zgolj zmagovati. To sem se naučil v Golden Statu, saj se mora vsak žrtvovati za ekipni uspeh. Jaz se bom žrtvoval in pomembno je le, da bomo zmagovali."

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.