Košarka

Irving: Da se z Luko ne bova ujela, je bil plod vaše novinarske domišljije

Dallas, 09. 11. 2023 08.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Marko Juvan
Komentarji
10

Luka Dončić je z Dallasom pretrpel prvi domači poraz v sezoni. Moštvo Toronto Raptors je zasluženo slavilo v dvorani American Airlines Center, saj je vodilo (skoraj) čez vso tekmo. Teksašani so bili v rezultatski prednosti zgolj v uvodni četrtini (33:27), nato pa so vajeti igre in rezultata prevzeli Kanadčani in na koncu tudi dokaj zanesljivo zmagali (127:116). Toronto ima po osmih odigranih tekmah polovičen izkupiček zmag, Dallas pa je na osmih tekmah dvakrat izgubil. Luka Dončić je bil z 31 točkami najboljši strelec dvoboja, dodal je še sedem skokov in osem podaj ter štiri ukradene žoge v 38 minutah igre.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Luka Dončić je strelsko odlično začel dvoboj s Torontom, saj je zadel uvodna dva meta za tri točke, a nato kar osem naslednjih zgrešil. Ob metu iz igre 11:26 in trojkah 2:10 tudi tokrat ni imel zelo natančne roke, a je kljub temu užival vlogo prvega strelca dvoboja. "Slab skok in preveč prejetih košev v raketi sta glavna razloga za poraz proti sicer zelo dobri ekipi Toronta, ki se je odlično pripravila na nas ter tudi zasluženo zmagala. To je treba poudariti," je bil po prvem porazu v domači dvorani v novi sezoni lige NBA objektiven Luka Dončić, ki se ni želel opravičevati z morebitno utrujenostjo po tretji odigrani tekmi v samo štirih dneh. 

"To je liga NBA. Vemo, kakšen je razpored, in vsi smo na istem. Utrujenost v nobenem primeru ne sme in ne more biti vzrok za poraz," je zbranim ameriškim novinarjem po porazu proti Torontu sporočil 24-letni Ljubljančan ter še enkrat pohvalil goste za pametno in disciplinirano igro skozi vso tekmo. 

Luka Dončić je bil z 31 točkami prvi strelec srečanja v Dallasu.
Luka Dončić je bil z 31 točkami prvi strelec srečanja v Dallasu. FOTO: AP

"Razen uvodne četrtine, ko smo bili napadalno razpoloženi in tudi držali rezultat v svojih rokah, je preostali del dvoboja pripadel tekmecem. Očitno so dobro analizirali našo igro in za razliko od Orlanda izkoristili vse naše slabosti v svoj prid. Če smo bili pred dnevi dobri v obrambi in nasprotniku nismo dovolili, da nam zasede raketo, nam podoben podvig proti Torontu ni uspel. Dominirali so pod košem in mislim, da so zabili vsaj 70 točk iz bližine. To je absolutno preveč." 

Sedma sila je vzroke videla v odsotnosti novinca centra Derecka Livelyja II, ki je tokrat počival ... "Vsak je pomemben za našo ekipo, sploh visoki igralci, saj nismo močni pod košem. Dereck je odlično odprl sezono in nam pomagal na vsaki tekmi. Sploh se ne vidi, da je novinec," je soigralca pohvalil član zlate slovenske reprezentance iz leta 2017. "Bitko smo izgubili pod obročema in očitno je, da smo Derecka zaradi tega močno pogrešali," je še dodal Ljubljančan, ki komaj čaka na obračun z Los Angeles Clippersi vnovič v domači dvorani American Airlines Center. Clippersi so nazadnje izgubili proti Brooklynu, na sedmih tekmah pa so dosegli tri zmage in štiri poraze. 

Luka Dončić vs Toronto
Luka Dončić vs Toronto FOTO: Sofascore.com

Irving: Nismo bili pravi v obrambi
Kyrie Irving je Torontu zabil 22 točk in bil drugi strelec svojega moštva – takoj za Luko Dončićem. Tudi on je glavni vzrok za poraz proti Raptorsom videl v obrabi in skoku. "Absolutno preveč drugih možnosti smo jim podarili. Po zgrešenem metu tekmecev nismo stopili skupaj in zaprli rakete. Slaba obramba in skok sta nas absolutno pokopala," je izstrelil Irving, ki se je vrnil po lažji poškodbi stopala. "V redu sem, ni bilo bolečin. To je najpomembnešje, saj se redko zgodi, da nastopiš povsem brez bolečin," je še priznal Irving in še enkrat pohvali sodelovanje z Dončićem. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Vi novinarji se se že lani spraševali, kako bova sodelovala in bili v tem tudi skeptični. Na vsaki tekmi posebej dokazujeva, da se odlično ujameva in tudi vse bolj čutiva. Fantastično je bilo z njim hkrati na parketu. Lanske špekulacije, da se z Luko ne bova ujela, da bosta potrebni dve žogi, da sva prevelika košarkarska ega, so bile plod vaše novinarske domišljije," je v slogu sklenil Irving, ki tako kot Dončić komaj čaka na obračun s Clippersi. 

"To bo nov izziv za nas. Veselim se srečanja s prijatelji. Clippersi so sezono odprli po principu toplo-hladno, zato bodo še toliko bolj nevarni na našem domačem dvorišču. Po tem neprijetnem domačem porazu proti Torontu si nikakor ne želimo dveh zaporednih neuspehov v American Airlines Centru," je dodal Irving, ki, kot sam pravi, na začetku sezone še ni pravi, a to je pričakoval ... "Pričakoval sem, da na začetku še ne bom na želeni ravni. Fizično še nisem povsem fit in to se seveda pozna. A ni bojazni, da ne bom v nadaljevanju sezone v boljšem stanju. Predvsem v napadu."

Dallas Mavericks vs Toronto Raptors
Dallas Mavericks vs Toronto Raptors FOTO: Sofascore.com

Izid, liga NBA, redni del:            
Dallas Mavericks – Toronto Raptors 116:127 (33:27, 25:35, 30:37, 28:28)
Luka Dončić 31 (met 11:26, za tri 2:10, prosti meti 7:10, sedem skokov in osem podaj in štiri ukradene žoge v 38 minutah).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nimiuseen
09. 11. 2023 20.52
+9
Žal Luka za kar nekaj zgrešenih metov. Čeprav ti že ves čas zaupam in sem v resnici celo ponosen nate!
nestabilen
09. 11. 2023 14.42
-2
To ni normalno,7 tekem v 10 dneh.Danes je bil Jokic navkljub zmagi totalka,komaj je stal na nogah.
yanay
09. 11. 2023 13.50
+2
Že večkrat sem zapisal, da sodobna košarka preveč temelji na metih za tri točke. Skoraj nihče več ne razmišlja, da bi metal s pol razdalje, iz rakete ali okoli nje. Ne, vsi čakajo na žogo na trojki. Tiste ekipe, ki imajo dobre strelce tudi s polrazdalje, so bolj nevarne. Ko se ostalim ekipam zalomi met za tri točke, so v težavah. Toronto je posel opravil z odliko. Skoraj v vseh statističnih podakih so bili boljši od Dallasa. Strinjam se z mnenjem, da bi moral Powell dati več od sebe. Tako skočen igralec bi moral pobirati žoge kot za stavo, pa mu to ne gre dobro. Pri teh letih bi moral imeti tudi precej boljšo centersko tehniko, pa je nima. Saj so trenutno še vse ekipe v fazi spoznavanja in uigravanja, pa vendar so nekatere ekipe že daleč naprej.
Sailer2
10. 11. 2023 12.18
točno to ja, pol-razdalja ter utekanje v raketo ampak za to potrebuješ dominantnega centra!
babylon5
09. 11. 2023 12.58
+2
Še zmeraj je obramba slaba in danes se je poznalo da ni bilo lively notr in še zmer powla notr rine ki nima kaj iskat je za tistih 10 min ko sec ekipe igrajo ker raketa je bila obup igralec gre mimo dončiča ali pa Irvinga powel ga je napadu asistenca in koš in to 30 to tekmo
Malo_sutra
09. 11. 2023 10.10
+2
A si predstavljate, da vam nekdo tko hodi v službo vsak dan pa vam teži vsak dan z enimi te istimi vprašanji… katastrofa res.
jspatipaon
09. 11. 2023 10.33
+9
Potem še nisi delal v trgovini ali kje. Tam ti vsak dan težijo z istimi vprašanji...
nebel
09. 11. 2023 10.08
+2
Res se pozna kolikšno dodano vrednost predvsem v obrambi pomeni Lively. Ne Luka, ne Kylie za zmago nista pomembna kot on. Napad daje 110 -125 košev, obramba pa jih za njihovo zmago ne sme prejeti preko110-110. Tokrat so jih prejeli 127.
Volja
09. 11. 2023 09.17
+0
Raptorse so premočno podcenili. Škoda. Vsak poraz na začetku sezone se pozna na koncu...