Košarka

Dončić odnesel nagrado, a Dallas skrbi njegova poškodba

Dallas, 12. 04. 2022 10.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š., STA
Komentarji
4

Dallas Mavericksi so se zelo zanesljivo uvrstili v končnico lige NBA, v zahodni konferenci so osvojili četrto mesto. V prvem krogu "play-offa" jih čakajo košarkarji Utaha, Mavsi pa imajo v seriji prednost domačega igrišča. V Dallasu so zaskrbljeni zaradi poškodbe prvega zvezdnika Luke Dončića, ki si je na zadnji tekmi rednega dela sezone poškodoval mišico na nogi. Slovenski košarkar je dobil tudi nagrado za igralca tedna na Zahodu.

Dallas se je v končnico uvrstil brez težav, Maverickski so po 72 tekmah rednega dela zbrali 52 zmag in 30 porazov in so bili nekaj časa celo v boju za tretje mesto, ki so ga nato osvojili Golden State Warrirorsi. Pri Dallasu upajo, da bodo Luko Dončića usposobili za uvodni krog končnice lige NBA proti zasedbi Utaha. 

Ljubljančan je sicer blestel v zadnjem tednu rednega dela sezone in posledica tega je tudi nagrada za najboljšega igralca zahodne konference. Dallas je v tem tednu nanizal tri zmage, Dončić pa je bil blizu trojnemu dvojčku. V povprečju je v tem obdobju na tekmo dosegal 30,3 točke, 10 podaj in devet skokov. Na Vzhodu je bil igralec tedna center Philadelphie Joel Embiid.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dončić se je poškodoval na zadnji tekmi rednega dela sezone lige NBA proti San Antonio Spursom v nedeljo. Slovenski košarkar je v tretji četrtini nerodno pristal pri poskusu podaje in si, kot se je izkazalo kasneje, poškodoval mečno mišico. V klubu so bili na začetku zelo zaskrbljeni, če gre za kakšno hujšo poškodbo, toda glede na zadnje informacije je veliko upanja in optimizma, da bo slovenski branilec vseeno nared za uvodno tekmo z Jazzerji.

Strokovni štab Dallasa sicer še ni določil urnika njegove vrnitve na parket, ameriški novinar Adrian Wojnarowski pa je zapisal, da si je Dončić nategnil mišico na nogi. Brez dvoma je tudi, da je, glede na njegovo tekmovalnost in željo, jasno, da bo 23-letni branilec želel nastopiti, saj je končnica tisti del sezone, ki ponuja največje izzive.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Če bi Dallasu uspel preboj v konferenčni polfinale, jih bo tam bržčas pričakal prvi favorit za naslov Phoenix. Lanski finalisti, tam so morali priznati premoč Milwaukeeju, so bili v rednem delu daleč najbolj prepričljivi, obenem pa se v svoji igri ne zanašajo zgolj na svoje prve tri zvezdnike, Devina Bookerja, Chrisa Paula in DeAndreja Aytona. Gre za homogeno skupino košarkarjev, ki jih je v treh sezonah sijajno povezal prvi kandidat za trenerja sezone Monty Williams.

Luka Dončić
Luka Dončić FOTO: AP

Končnica NBA, prvi krog:
- vzhodna konferenca:

Miami Heat (1. nosilec) - zmagovalec dvoboja 3 (8)

Philadelphia 76ers (4) - Toronto Raptors (5)

Milwaukee Bucks (3) - Chicago Bulls (6)

Boston Celtics (2) - zmagovalec dvoboja 1 (7)

- zahodna konferenca:

Phoenix Suns (1) - zmagovalec dvoboja 3 (8)

Dallas Mavericks (4) - Utah Jazz (5)

Golden State Warriors (3) - Denver Nuggets (6)

Memphis Grizzlies (2) - zmagovalec dvoboja 1 (7)

  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Dost je tega
12. 04. 2022 12.54
-2
Ja velikokrat je tako. To je nasa dezela polna izmisljenih podatkov in seveda Lazi!
CURVANORD Zanetti
12. 04. 2022 12.37
+9
52 zmag in 30 porazov, odigrali so 72 tekem? Novinar matematika stima?
taurus111
12. 04. 2022 12.03
-8
Luka vse dobro , bo potrebno malo shujšat ?