Košarka

Detroit že v polfinalu lige

Los Angeles, 14. 05. 2008 10.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V ligi NBA so Detroit Pistons v polfinalu vzhoda z 91:86 premagali Orlando Magic in se s skupnim izidom 4:1 uvrstili v konferenčni finale.

Medtem pa so na zahodu New Orleans Hornets v domači dvorani s 101:79 premagali San Antonio Spurs in povedli v zmagah s 3:2 ter spravili branilce naslova prvaka, ki letos lovijo peto zvezdico v desetih letih, v škripce.

Košarkarji Detroita
Košarkarji Detroita FOTO: Reuters

Detroit Pistons so si z zmago nad Orlandom spet zagotovili nastop v finalu vzhodne konference. Richard Hamilton je šest od svojih skupaj 31 točk dosegel v zadnjih 20 sekundah tekme, Tayshaunu Princeu pa je uspela ključna blokada. "Menim, da so košarkarji Orlanda danes odigrali svojo najboljšo tekmo tega polfinalnega niza. Tudi po njihovi zaslugi smo se odlično pripravili na našega finalnega nasprotnika, ne glede na to, s kom se bomo srečali," je dejal trener Detroita Flip Saunders.

Detroit se je tako še šesto sezono zapored uvrstil v konferenčni finale, kjer se bo pomeril z boljšim iz dvoboja med Boston Celtics in Cleveland Cavaliers; izid v zmagah je trenutno izenačen na 2:2. "To je neverjeten občutek, da smo se spet uvrstili v polfinale lige NBA. Vendar smo se zavedali, da kaj drugega sploh ne pride v poštev," je dejal Hamilton. Antonio McDyess je k zmagi dodal 17 točk in 11 skokov, novinec Rodney Stuckey, ki je vstopil v igro namesto poškodovanega zvezdnika Chaunceyja Billupsa, pa je zbral 15 točk.

V zahodni konferenci pa so se branilci naslova prvaka lige NBA San Antonio Spurs znašli v hudih škripcih, saj so New Orleans Hornets v zmagah povedli s 3:2. David West je v domači dvorani z 38 točkami dosegel svoj strelski rekord končnice, temu dosežku pa dodal še 14 skokov in pet blokad. "To peto tekmo smo morali odigrati na tak način, kot da bi bila že odločilna sedma. V nasprotnem primeru bi San Antonio gotovo končal niz že na domačem terenu. Vesel sem, da nam je uspelo zmagati," je po tekmi dejal West, ki je igral kljub bolečinam v hrbtu.

Naslednja tekma dvoboja na štiri zmage bo v četrtek spet v Teksasu, kjer bodo imeli košarkarji New Orleansa prvo priložnost, da iz nadaljevanja izločijo branilce naslova.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.