Košarka

Curryjeva mojstrovina za zmago bojevnikov, Milwaukee ugnal New York

Ljubljana, 04. 11. 2023 08.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
J.B., STA
Komentarji
2

V noči na soboto je bilo v ligi NBA vse v znamenju prvih tekem medsezonskega turnirja. Poleg zmage Denverja proti Dallasu Luke Dončića je najbolj odmeval dvoboj Oklahoma City Thunder – Golden State Warriors, ki so ga s košem Stephena Curryja v zadnji sekundi podaljška dobili gostje.

Vrhunci tekme Oklahoma City Thunder – Golden State Warriors: 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Denver se je s peto zmago postavil na vrh zahodne konference, kjer mu z že drugo zaporedno zmago v zadnji sekundi družbo delajo košarkarji Golden State Warriors. Tokrat je za bojevnike na gostovanju pri Oklahomi tik pred sireno s polaganjem za zmago s 141:139 zadel Stephen Curry.

Koša sodniki sprva sicer niso želeli priznati, saj naj bi na obroču nedovoljeno posredoval Draymond Green, a so po pregledu posnetka spremenili svojo odločitev. Green se po njihovi oceni ni dotaknil žoge, ko je ta bila na obroču, ampak je z roko zgolj oplazil obroč.

Curry je bil prvi strelec tekme s 30 točkami, dodal je še osem skokov in sedem podaj. Za Oklahomo je Luguentz Dort dosegel 29 točk.

Damian Lillard je za zmago Milwaukeeja proti New Yorku prispeval 30 točk.
Damian Lillard je za zmago Milwaukeeja proti New Yorku prispeval 30 točk. FOTO: AP

Pomembno zmago po nestanovitnem začetku sezone z novo okrepitvijo Damianom Lillardom so dosegli Milwaukee Bucksi, ki so v domači dvorani s 110:105 premagali New York Knicks. Do tretje zmage v sezoni (3-2) so prišli kljub 45 točkam Jalena Brunsona za New York.

Lillard je bil prvi strelec domačinov s 30 točkami, vključno s trojko za dokončno vodstvo Milwaukeeja 1:03 minute pred koncem. Giannis Antetokounmpo je dosegel 22 točk, osem skokov in šest podaj.

Zmago kljub izjemni individualni predstavi nasprotnika so zabeležili tudi Indiana Pacers, ki so s 121:116 premagali Cleveland Cavaliers. Za Cleveland je Donovan Mitchell dosegel 38 točk, a je uravnotežen napad Indiane zdržal pritisk za tretjo zmago v tej sezoni (3-2).

Do zmage v pretekli noči so prišli še Brooklyn Nets, ki so s 109:107 premagali Chicago Bulls. Miami Heat je bil s 121:114 boljši od Washington Wizards, Portland Blazers pa so s 115:113 premagali Memphis Grizlies, ki so z izkupičkom 0-6 še edina ekipa brez zmage v letošnji sezoni.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Anion6anion
04. 11. 2023 10.15
-1
A danes pa Dončić nobenega rekorda ni dosegel??? Čudno!
Rudar
04. 11. 2023 11.28
+1