Košarka

Clippersi Dončićeva naljubša stranka: Pred tekmo se je počutil slabo, nato pa rekord

Dallas, 11. 02. 2022 10.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski košarkarski superzvezdnik Luka Dončić je v noči na petek znova blestel pod ameriškimi obroči. Tokrat jo je 'skupila' zasedba Los Angeles Clippersov, Dončićeva najljubša stranka, saj je ravno proti omenjenemu tekmecu 22-letni Ljubljančan v lanski končnici prvič presegel mejo 45 točk (46). Zdaj jih je dodal še pet in postavil nov lastni točkovni rekord (51 točk), ki onkraj Atlantika nikogar ni pustil ravnodušnega.

Že v prvi četrtini dvoboja v American Airlines Centru se je slovenski košarkarski velemojster poigraval z LA Clippersi, ki so v obrambi delovali nebogljeno. Že sam podatek, da je sijajni Ljubljančan v uvodnih 12 minutah igre dosegel neverjetnih 28 točk (od tega sedem trojk), kolikor jih je doseglo celotno moštvo Clippersov v tem delu dvoboja, pove vse o predstavi glavnega zvezdnika Dallasa.

Statistika Luke Dončića na tekmi proti Los Angeles Clippersom.
Statistika Luke Dončića na tekmi proti Los Angeles Clippersom. FOTO: AP

Luka Dončić je tako dvanajstič v svoji (kratkotrajni) NBA-karieri presegel mejo 40 točk in je šele tretji košarkar od sezone 1996/97 po Kevinu Lovu in C. J. Collumu s takšnim napadalnim učinkom v prvi četrtini tekme. "Pred prihodom v dvorano sem se počutil slabo, nato pa je skodelica kave spremenila marsikaj. Vse, kar sem v prvi četrtini vrgel proti obroču, je končalo v košu. Ko je tako, ne želiš, da se ustavi," je v prvem odzivu po zmagi Dallasa nad Clippersi s 112:105 dejal zadovoljni slovenski reprezentant, ki je k 51 točkam dodal še devet skokov in šest podaj. 

"V zadnjem obdobju napredujemo z velikimi koraki. Igramo pravo, moško in ekipno košarko, kar se nenazadnje pozna tudi na rezultatih. Bilo nas je zabavno gledati skozi vso tekmo, na koncu pa je najpomembneje, da smo dosegli novo zmago. Toda ne smemo se zdaj ustaviti, naš glavni motiv morajo biti zmage in čim boljši položaj pred začetkom končnice," poudarja Dončić, ki ga je po rekordnem dvoboju pohvalil tudi glavni trener moštva iz Teksasa, Jason Kidd

"Luka je bil neverjeten. Tokrat mi ni bilo treba cele tekme prestati na nogah, ampak sem lahko zgolj užival v predstavi moštva. Imamo pa še ogromno prostora za napredek."

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8