Košarka

Zadovoljni, ker so v ključnih minutah pokazali karakter

Zagreb, 29. 12. 2021 09.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Košarkarji Cedevite Olimpije so koledarsko leto 2021 zaključili z zelo pomembno zmago v Zagrebu, kjer so po napetem boju ugnali Cibono z 81:78. Kapetan zmajev Jaka Blažič, ki je v zadnji četrtini zadel tri ključne trojke, je izpostavil, kako pomembno je bilo, da so v zadnjih minutah pokazali pravi karakter. S slavjem je bil pričakovano zadovoljen tudi trener Jurica Golemac, ki se je v zadnjih tednih otresel številnih kritikov.

Jaka Blažič  je bil junak na tekmi Cibona - Cedevita Olimpija.
Jaka Blažič je bil junak na tekmi Cibona - Cedevita Olimpija. FOTO: ABA liga

Izgledalo je, kot da ima Olimpija proti Ciboni vse v svojih rokah. A v zaključku tretje četrtine je domačim uspel delni izid, s katerim so nadoknadili devet točk zaostanka in prešli v prednost. Zmaji so bili v velikih težavah, ni jim stekel met z razdalje, dokler se ni v zadnjem delu, ko je bilo to najbolj pomembno, v svojem slogu razigral Jaka Blažič. Tekmo je na stran Olimpije prevesil s tremi zadetimi trojkami. 

"Dobra stvar tekme s Cibono je, da smo v zadnji četrtini pokazali karakter, kljub temu da smo zaostajali z devetimi točkami razlike. Uspeli smo obrniti tekmo v našo korist in na koncu smo zabeležili zmago. Naša igra zagotovo ni bila idealna, kljub temu pa smo si to zmago prigarali. Vesel sem za celotno ekipo, ker smo si zmago resnično zaslužili. V zadnjih tednih delamo zelo dobro in prepričan sem, da smo napravili korak naprej po tej težki tekmi," je po tekmi povedal slovenski reprezentant. 

Cibona bi se z morebitnim slavjem Ljubljančanom približala na vsega zmago razlike, tako pa so slovenski predstavniki naredili nov pomemben korak na poti do najboljših šest mest, ki prinašajo nadaljevanje sezone. Trenutno so peti, šesta je Igokea, Cibona pa sedma, a ima kar tri zmage manj.

Statistika tekme Cibona - Cedevita Olimpija
Statistika tekme Cibona - Cedevita Olimpija FOTO: Sofascore.com

Jurica Golemac je vtise po tekmi strnil takole: "Zmaga, ki pomeni veliko. V Zagrebu je vedno težko priti do uspeha. V tretji četrtini smo si priigrali razliko, a nato nismo igrali pametno. Naši tekmeci so zadeli kar nekaj težkih metov. Tekmo smo obrnili v svojo korist tudi po zaslugi naših zadetih težkih metov. Na koncu zagotovo ne bi bilo nezasluženo tudi, če bi zmago slavila Cibona. Kapa dol fantom, ki so pokazali karakter in svoj značaj, da se nikoli ne predajo."

Eden od junakov je bil tudi center Zach Auguste, ki je prispeval 15 točk in ključno ukradeno žogo v zadnjem napadu domačih, ki je dokončno razblinila dvome o zmagovalcu. "Igrali smo skupaj, borili smo se. Prikazali smo zelo dobro igro v obrambi in si tako priigrali zmago," je izpostavil Američan, nekdanji košarkar Panathinaikosa.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.