Košarka

Cedevita Olimpija do novega poraza, tokrat v gosteh proti Igokei

Banjaluka, 22. 10. 2023 19.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Košarkarji Igokee so v 4. krogu lige Aba premagali ljubljansko Cedevito Olimpijo s 83:72 (20:24, 42:40, 63:52).

Statistika tekme
Statistika tekme FOTO: Sofascore.com

Ljubljanski košarkarji so v ligi Aba pri polovičnem izkupičku. Med tekmo se je obetal drugačen razplet, saj so slovenski prvaki, sicer utrujeni po dolgi poti na evropski pokal k Bešiktašu v Istanbul, sredi druge četrtine vodili že s 35:26, a še pred odmorom je imela ekipa iz Laktašev spet rezultatsko prednost.

Ko so gostitelji v uvodu v tretjo četrtino dosegli delni izid 10:0 (52:40), se je ljubljanska barka začela potapljati. Dvomestno prednost je Igokea prenesla tudi v zadnji del in že v uvodu te četrtine je Mario Nakić z zaporednimi koši poskrbel za vodstvo domačih z 69:54. Zmajem tega ni več uspelo nadoknaditi.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Igokea je tekmo dobila po zaslugi boljšega meta, pa tudi razpoloženih igralcev na klopi. Pri zmagovalcih se je med strelce vpisala deseterica, četverica je presegla dvomestno število košev, s 15 koši je bil najučinkovitejši Nikola Tanasković. Pri Cedeviti Olimpiji, ki je imela skromen predvsem met za tri točke, je 16 točk dosegel Justin Cobbs, Jaka Blažič jih je dal 15.

V ligi Aba se bo Cedevita Olimpija prihodnjo soboto pomerila s Studentskim centrom iz Beograda, že v sredo pa v evropskem pokalu, kjer Ljubljančani v uvodnih treh nastopih niso dosegli zmage, z ukrajinskim Prometejem.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Amor Fati
23. 10. 2023 09.15
+1
Sej je vsako leto isto, kajne? Ene par odmevnih zmag, ostalo pa sami porazi. Vse kar ta klub lahko osvoji v sezoni je pokal Špar in naslov državnega prvaka. Brez teh dveh lovorik, bi se umaknili vsi sponzorji. Lahko so srečni, da drugi klubi v slovenski košarkarski ligi, ki nimajo niti tretjine njenega letnega proračuna, dobesedno životarijo. Če bi bili vsi klubi finančno urejeni, potem Olimpija ne bi več videla lovorike.
yanay
22. 10. 2023 21.00
+1
Tole ni ničemer podobno. Prvi polčas je bil še dokaj v redu, v drugem pa razpad sistema. Dokler ne bo trener bolj trdo nastopil in omejil soliranje posameznikov, toliko časa bo imela ekipa težave. Igokea je igrala v drugem polčasu tako, kot mora ekipa igrati. Kolektivno! Tudi Blažič se je v drugem polčasu povsem izgubil. Žal ni kot Dončić, ki ima pri prodorih pripravljeno tudi nadomestno rešitev. Če ga na tesno pokrijejo, pa že ve, kje se nahaja prost igralec in ga najde s podajo. Blažič in tudi drugi te sposobnosti nimajo in tako žoge romajo v roke nasprotnikov. Zato bi moral trener zahtevati bolj racionalno igro z več hitrimi podajajmi in s tem bi omogočali najti najbolj optimalno postavljenega prostega igralca. Razen Matkoviča ni človeka, ki bi se bil sposoben ruvati pod košem. Tanasković pri Igokei pa premore odlično centrsko tehniko in z lahkoto je prihajal do neoviranih metov. Razen Cobbsa, so ostali tujci precej vprašljive kakovosti, če nimajo dneva, so povsem brez učinka.
zmerni pesimist
22. 10. 2023 20.46
+1
Saj itak ni bilo že dolgo nič
Uporabnik1536341
22. 10. 2023 20.44
+2
Pustimo se presenetit,ampak mislim da je tale Olimpija odpisana zadeva...