Košarka

Oglejte si odličen met Robinsona ob sireni za zmago Cedevite Olimpije

Ljubljana, 12. 10. 2024 15.12 | Posodobljeno pred 28 minutami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Košarkarji Cedevite Olimpije se v obračunu, ki ga prenašamo na Kanalu A in VOYO, soočajo s Splitom. Ljubljančani v Tivoliju lovijo drugo zmago v regionalni ABA ligi. Prva četrtina se je zaključila s prednostjo gostov 17:13. Ob polčasu so gostje vodili 31:34. Zmaji so v zadnjo četrtino vstopili z minimalno prednostjo 53:52. Zmagovalca je z metom ob zvoku sirene odločil odlični Devin Robinson, ki je tekmo zaključil z 20 točkami, končni izid pa je bil 76:74 za Cedevito Olimpijo.

Košarkarski zmaji so še drugič zapored tekmo morali odigrati brez glavnega trenerja Zvezdana Mitrovića, ki je zaradi težav s hrbtom moral na rutinski operacijski poseg. Namesto njega bo moštvo znova vodil njegov pomočnik Đorđe Adžić, ki pa v tej funkciji na prejšnji tekmi Evropskega pokala proti Turk Telekomu ni imel sreče, saj so njegovi varovanci izgubili prvo tekmo v tem tekmovanju z izidom 78:70.

Olimpija je sezono začela z dvema porazoma v ABA ligi proti FMP-ju in Dubaiju, ki sta jima sledili zmagi v Evropskem pokalu. Po tem vzorcu bi po neki logiki morala slediti zmaga v regionalnem tekmovanju, a v minulih sezonah si moštvo Cedevite Olimpije in logika nista bila ravno naklonjena, zato je ljubljansko občinstvo lahko pričakovalo zgolj nepričakovano. Na drugi strani tudi Split na prvih treh tekmah ni bilo najbolj stabilno moštvo. Sezono v regionalnem tekmovanju je začel s porazoma proti Igokei doma in Budućnosti v gosteh, sledila pa je presenetljiva zmaga proti evroligaški Crveni zvezdi.

Olimpija je tekmo začela z neuspešnim metom Devina Robinsona in atraktivno blokado Roka Radovića ob protinapadu gostov. Sledila je trojka Jake Blažiča po odličnem skoku v napadu mladega centra Joana Beringerja, ki je v obrambi ustavil naslednjo akcijo Splita. Še enkrat znova je 19-letnik dokazal, da gre za izjemno perspektivnega košarkarja, ki je že zdaj najbolj prijetno presenečenje "nove" Cedevite Olimpije. A mladenič (razumljivo) še vedno ni dovolj razvil svoje igre, da bi se njegovi soigralci lahko nanj zanesli tudi v napadu. Split je na drugi strani tekmo začel bolj zrelo v napadu, Beringer pa je bil po štirih minutah igre prvi igralec iz začetne peterke domačih, ki je moral igro zapustiti in oditi na klop za rezerviste. Z njegovim odhodom na klop so Ljubljančani v napadu zaigrali bolj dinamično, z več podajami in posledično lažjimi meti. A dobra igra v napadu ni dolgo trajala in sledile so minute raztrgane igre obeh moštev, prva četrtina pa se je zaključila z izidom 13:17 v prid gostov.

V drugi četrtini Adžić ni več računal na Beringerja, centrske dolžnosti pa sta prevzela bolj izkušena Derek Ogbeide in Martinas Geben. Štiri minute pred polčasom je Aleksej Nikolić s trojko izid znižal na 24:26 in zdelo se je, kot da so domači končno našli pravi recept za igro v napadu. Ogbeide je s štirimi točkami pokazal, da se trener lahko nanj zanese v napadu, njegovi soigralci pa so z dobro igro v obrambi in hitrimi protinapadi dve minuti pred koncem izid izenačili na 29:29. A dobra igra ni dolgo zdržala in na odmor med polčasom so domači odšli z zaostankom 31:34.

Drugi polčas se je za domače začel veliko bolje. Igra v napadu je bila malo bolj zrela, Nikolić pa je z zaporednima trojkama svojemu moštvu priboril pet točk prednosti (46:41). Zadnjo četrtino so zmaji začeli z minimalno prednostjo 53:52. Z dobro igro v napadu sta nadaljevala Nikolić in Robinson in Olimpija je v zadnje minute obračuna vstopila s prednostjo. Domači košarkarji so bili razigrani v napadu in v košu so končali tudi meti, ki bi prej gladko leteli mimo njega. A gostje niso popuščali in zadnji dve minuti obračuna sta se začeli z dvema točkama prednosti domačih (74:72).

Izid:

Cedevita Olimpija - Split 76:74

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

biggbrader
12. 10. 2024 18.21
Bravo, končno imajo res ekipo, da se reče !
Gasper4690
12. 10. 2024 17.54
-1
Sam kasni janezi pa tle navijajo..in to v lj..pa tega v Polzeli ne vids..k eno gasilsko drustvo zgledajo
HomoSapiens#1636378817
12. 10. 2024 16.34
Cedevita Olimpija je obetavno začela obračun s Splitom v Tivoliju Ja, res obetavno. Z metom 2/14