Košarka

Cedevita Olimpija mukoma in zahvaljujoč Ferrellu do druge zmage

Domžale, 08. 06. 2023 23.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
0

Košarkarji Cedevite Olimpije so v tretji tekmi finala lige Nova KBM premagali Helios Suns z 82:78 in tako v seriji na tri zmage povedli z 2:1. Najučinkovitejši v vrstah zmajev je bil neustavljivi ameriški organizator igre Yogi Ferrell s 35 točkami. Četrta, morebitna zadnja tekma bo na sporedu v soboto v Stožicah.

Ljubljančani so na pragu tretjega zaporednega naslova državnega prvaka in trojne krone na domačih parketih v sezoni 2022/23 po zmagah v superpokalu in pokalu Spar.

Do druge zmage v finalni seriji je Cedevita Olimpija prišla šele v zaključku tekme, ključno vlogo pa je odigral Yogi Ferrell, ki je dosegel 35 točk, od tega 22 v drugem polčasu.

Varovanci trenerja Mira Alilovića, ki so pred 48 urami končali polfinalni niz lige Aba proti Partizanu, so še drugič zmagali v Domžalah. Podobno kot na prvi tekmi je bil Helios Suns povsem enakovreden tekmec, v končnici pa je zmagovalca odločila kakovost posameznikov.

Košarkarji Heliosa v letošnji finalni seriji prikazujejo odlične predstave.
Košarkarji Heliosa v letošnji finalni seriji prikazujejo odlične predstave. FOTO: Luka Kotnik

Pri Cedeviti Olimpiji je bil izjemno razpoložen Yogi Ferrell, ki je v zadnji minuti in pol dosegel deset točk. S košem in dodatnim prostim metom je goste povedel v vodstvo z 72:70, njegova trojka 18 sekund pred koncem in natančno izvajanje prostih metov pa sta ljubljansko zasedbo pripeljala do težko prigarane zmage.

Ferrell je tekmo zaključil s statističnim indeksom 29. Za dve točki je metal 7:11, trojke 2:5, proste mete 15:17, ob tem pa je imel še 4 podaje in 3 skoke. S 35 točkami je le za točko zaostal za rekordom lige Nova KBM v tej sezoni, ki si ga delita Jan Copot (Zlatorog) in Javon John Greene iz LTH Castings.

Za Helios Suns je Blaž Mahkovic prispeval 17 točk (trojke 4:7), 13 ob stoodstotnem metu jih je prispeval Niko Bačvič, 12 pa Lovro Buljević (6 skokov).

Liga NKBM, finale, 3. tekma, izid:
Helios Suns - Cedevita Olimpija 78:82
(Cedevita Olimpija vodi z 2:1 v zmagah).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.