Košarka

Zmaji so po slabi tretji četrtini poleteli in znova zmagali

Ljubljana, 15. 10. 2024 18.30 | Posodobljeno pred 3 urami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Cedevita Olimpija se je vrnila v Stožice, kjer bo po zmagi proti Splitu v ABA ligi uspela prvič letos zmagati na dveh zaporednih tekmah. Tokratni nasprotnik Lietkabelis Panevezys v evropskem pokalu ostaja brez zmage. Zmaji so v prvem polčasu igrali odlično in v drugi polčas vstopili s prednostjo 43:23. Po slabi tretji četrtini je prednost skopnela na zgolj 52:48, a zmaji so v zadnji četrtini znova zaigrali veliko bolje in na koncu zmagali z izidom 76:72.

Lani so Ljubljančani predolgo čakali na prvo zmago v tem tekmovanju, a zmagi na prvih dveh obračunih v tej sezoni nista bili naključje. Po zamenjavi velike večine moštva in prihodu trenerja Mitrovića sta požrtvovalnost zmajev v obrambi in povezanost v napadu popolno nasprotje lanskim predstavam v Stožicah. Cedevita Olimpija je tekmo začela bolj agresivno v obrambi, tudi v napadu so zunanji igralci gostom težave povzročali predvsem s prodori pod koš. Devin Robinson pa iz tekme v tekmo dokazuje, da je njegov prihod bil zadetek v polno.

Rotacija na centrskih položajih se je tudi tokrat nadaljevala. Đorđe Adžić, ki je znova nadomeščal glavnega trenerja Zvezdana Mitrovića, je tokrat v prvo peterko postavil Martinasa Gebna in Žigo Daneua, tekmo je v prvi peterki začel tudi Aleksej Nikolić. Junak zmage proti Splitu Devin Robinson je tokrat na priložnost čakal na klopi za rezerviste, po prihodu v igro pa ni zapravljal časa.

Številne rotacije so zagotovo pripomogle k bolj pozitivnemu vzdušju v moštvu, saj sta Žiga Daneu in Gregor Glas tokrat zaigrala že v prvem polčasu po tem, ko na prejšnji tekmi nista stopila na parket. Cedevita Olimpija je v drugi četrtini popolnoma nadzirala potek igre in dobrih pet minut pred koncem polčasa vodila že 31:14. Domači košarkarji so z odlično igro nadaljevali in polčas zaključili s prednostjo 43:23.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

A nihanja v igri so za zdaj še vedno težava tudi nove Olimpije, ki je v prvih petih minutah drugega polčasa nasprotnikom dovolila doseči kar 21 točk, v napadu pa jih je v tem času dosegla le sedem in semafor je kmalu kazal izid 50:44. Črne minute so najnižjo točko dosegle pri izidu 52:48, nato pa so se domači vendarle zbudili in trojka Jake Blažiča pol minute pred koncem tretje četrtine je Cedevito Olimpijo popeljala do prednosti 60:48.

Dobra igra se je nadaljevala tudi v zadnji četrtini, najboljšo predstavo sezone pa je pokazal center Geben, ki je z dobrim metom za tri točke nasprotnike držal na varni razdalji. Na koncu so slavili z izidom 76:72.

Ljubljančani so z novo zmago potrdili ambicije po uvrstitvi v izločilne boje evropskega pokala, kamor se bo iz desetčlanske skupine uvrstilo prvih šest klubov. Do konca predtekmovanja je še štirinajst tekem. Naslednjo bo Cedevita Olimpija igrala 23. oktobra proti Arisu v Solunu.

Najboljša strelca pri domačih sta bila Devin Robinson s 17 točkami in Jaka Blažič, ki jih je dosegel 14.

Izid:

Cedevita Olimpija – Lietkabelis Panevezys 76:72 (18:10, 43:23, 60:50).

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

brezcasni
15. 10. 2024 21.55
a Daneu igra v prvi peterki po direktivi dedka ali zaradi kvalitete..?
zmerni pesimist
15. 10. 2024 20.57
+1
To se pravi da so tretjo in četrto izgubili
Anion6anion
15. 10. 2024 20.28
In koliko je končni rezultat?