Košarka

Cedevita Olimpija je dobila nasprotnike v prihodnji sezoni Evropskega pokala

Barcelona, 05. 07. 2024 13.35 | Posodobljeno pred dvema dnevoma

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Cedevita Olimpija bo v novi tekmovalni sezoni Evropskega pokala nastopala v skupini B. Tudi tokrat bo v rednem delu sezone sodelovalo 20 ekip, razdeljenih v dve skupini.

Poleg Cedevite Olimpije bodo del skupine B še ekipe Valencia Basket (Španija), Hapoel Bank Yahav Jerusalem (Izrael), Cosea JL Bourg-en-Bresse (Francija), Turk Telekom Ankara (Turčija), Umana Reyer Venice (Italija), Aris Midea Thessaloniki (Grčija), 7bet-Lietkabelis Panevezys (Litva), Veolia Towers Hamburg (Nemčija) in U-BT Cluj-Napoca (Romunija).

Novi športni direktor Cedevite Olimpije Chechu Mulero
Novi športni direktor Cedevite Olimpije Chechu Mulero FOTO: Damjan Žibert

Zmaji bodo tako na parket stopili na 18 tekmah rednega dela sezone, devet tekem bo odigranih v Ljubljani. Začetek rednega dela nove sezone je predviden za torek, 24. septembra. V končnico bo napredovalo šest ekip iz vsake skupine, prvo- in drugouvrščeni ekipi iz obeh skupin pa bosta napredovali neposredno v četrtfinale.

"Zelo veseli smo, da je Cedevita Olimpija znova del Evropskega pokala. Skupina, v kateri smo, je zelo atraktivna, zato sem prepričan, da so pred nami zanimive tekme, enako pa velja za celotno sezono. Ker so vsi klubi, tudi mi, še vedno v procesu sestavljanja svojih ekip za novo sezono, je prezgodaj govoriti o favoritih za končno zmago, vendar vemo, da bo veliko klubov sestavilo konkurenčne ekipe, s ciljem poseči po vrhu. Osredotočiti se moramo nase, biti iz dneva v dan vse boljši in boljši ter izboljšati rezultate iz preteklih dveh sezon," je po zaključku žreba povedal športni direktor Cedevite Olimpije, Chechu Mulero.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gullit
05. 07. 2024 16.29
Upam da sestavijo dobro ekipo ter da se tako vrnejo gledalci. Pogrešam 90.leta ko so v Ljubljani padale vse vrhunske ekipe in so se tresle tribune.
flojdi
05. 07. 2024 15.19
+0
..vitamini so jako Važni po život