Košarka

Cedevita Olimpija bo v soboto lovila novo zmago na domačem parketu

Ljubljana, 03. 11. 2023 16.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pred Cedevito Olimpijo je zadnja od štirih zaporednih domačih tekem. Slovenski košarkarji se bodo v soboto v Stožicah na dvoboju šestega kola rednega dela AdmiralBet Lige ABA pomerili z Borcem Mozzart iz Čačka. Skušali bodo doseči svojo četrto zmago v novi regionalni sezoni, obenem pa si tudi priigrati dobro popotnico pred potjo v Benetke, kjer jih v torek čaka pomemben obračun BKT EuroCupa z Umano Reyer.

Cedevita Olimpija - Wolves Vilnus
Cedevita Olimpija - Wolves Vilnus FOTO: Luka Kotnik

"Pomerili se bomo z zelo dobro ekipo, ki rada veliko teče, obenem pa kaže agresivno igro v obrambi. Z branilci skušajo na polovici igrišča in celotnem igrišču vedno pritiskati pri igri ena na ena. Borac ima tudi številne vsestranske visoke igralce, ki so dobri v igri v napadu in obrambi. Za nas bo sobotna tekma dobra preizkušnja. Moramo nadzorovati število svojih izgubljenih žog, hkrati pa moramo imeti ravnotežje pri igri v tranziciji. Če bomo igrali na takšen način, imamo možnost, da dobimo tekmo," je pred sobotnim dvobojem v Stožicah povedal Andrea Turchetto, ki bo znova vodil Cedevito Olimpijo s klopi v odsotnosti glavnega trenerja Simoneja Pianigianija.

Cedevita Olimpija nove sezone 2023/24 ni začela najbolje. Po 14 odigranih uradnih tekmah v Superpokalu Lige ABA, slovenskem Superpokalu, AdmiralBet Ligi ABA in BKT EuroCupu so zmaji pri izkupičku štirih zmag, v torek pa so Ljubljančani proti Wolvesom iz Vilne v petem kolu Evropskega pokala doživeli še peti zaporedni evropski poraz.

Aktualni slovenski prvaki so zadnjič zmagali na evropskem prizorišču 1. februarja, k sreči pa jim gre bolje v regionalni ligi, kjer bodo torej v soboto proti Borcu Mozzart iz Čačka skušali doseči novo zmago v sezoni.

"Borac je izredno neugodna ekipa. Naši tekmeci so v tej sezoni že pokazali, da igrajo zelo dobro, saj so bili na vsaki tekmi konkurenčni z vsakim tekmecem. Napraviti moramo vse, da na domačem parketu pridemo do zmage in da navijačem pokažemo, da si zaslužimo mesto med najboljšimi ekipami v regionalni ligi," je pred obračunom v Stožicah povedal Rok Radović, ki se po zdravstvenih težavah z ušesom počasi vrača v tekmovalni ritem. Na dvoboju s SC Derbyjem pretekli teden je tako na parketu preživel malo več kot tri minute in v tem času zadel met za tri točke, pograbil eno odbito žogo in podelil eno asistenco. "Iz dneva v dan je moje zdravstveno stanje boljše in boljše. Pripravljen sem, da na parketu daljše obdobje pomagam ekipi."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bigbadjohn
03. 11. 2023 21.48
Čudovita Olimpija!!
Anion6anion
03. 11. 2023 20.31
+2
Povratek je da jo bo lovila. Ulovila pa ne!