Košarka

Cedevita Olimpija po prvem polčasu zaostaja za šest, razigran le Robinson

Laktaši, 18. 10. 2024 16.51 | Posodobljeno pred 20 minutami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Košarkarji Cedevite Olimpije v petem krogu lige ABA gostujejo v Laktaših pri Igokei. Obe ekipi sta po štirih odigranih tekmah v rednem delu pri izkupičku dveh zmag in dveh porazov, a zmaji verjamejo, da lahko podaljšajo niz dveh zaporednih zmag v regionalni ligi. Tekmo lahko v živo spremljate na Kanalu A in VOYO. Ljubljančani po prvem polčasu zaostajajo za šest točk (50:44)*.

Igokea - Cedevita Olimpija
Igokea - Cedevita Olimpija FOTO: 24ur.com

Igokea je izvrstno odprla dvoboj v Laktaših in povedla s 7:0, nato pa je na drugi strani Devin Robinson s petimi zaporednimi točkami le napovedal nekoliko boljšo igro Ljubljančanov. Toda Američan na začetku ni imel prave pomoči soigralcev in moštvo iz Bosne in Hercegovine je dobilo prvo četrtino z 28:21, ko je met za tri točke ob zvoku sirene zadel Vasilije Pušica

Igokea je drugo četrtino odprla tako, kakor jo je zaključila v prvi četrtini, s trojko. Vojin Ilić je poskrbel za prvo dvomestno prednost domačih (31:21). Prednost je sredi druge četrtine narasla že na 15 točk (50:35). Košarkarji Olimpije niso blesteli v obrambi, domači igralci so bili preveč osamljeni, kar so izkoristili in zadeli osem od 10 metov z razdalje. 

Vendarle pa so zmaji pred odmorom močno stopili zaostanek, ko so dosegli devet zaporednih točk in nasprotniku več kot tri minute niso dopustili uspešnega zaključka (50:44). Po prihodu iz garderob je Cedeviti težave povzročal Bryce Jones, Igokea pa se je znova odlepila na visokih 15 točk (67:52).

ABA liga: Igokea - Cedevita Olimpija
ABA liga: Igokea - Cedevita Olimpija FOTO: VOYO
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izid, liga ABA, 5.krog:

Igokea - Cedevita Olimpija -:- (28:21, 22:23, -:-, -:-)

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.