Košarka

Čančarju proti prvakom zajetnih 21 minut

Abu Dabi, 05. 10. 2024 07.59 | Posodobljeno pred eno minuto

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovenski košarkar Vlatko Čančar je na prvi pripravljalni tekmi pred novo sezono severnoamriške lige NBA v Abu Dabiju v Združenih arabskih emiratih odigral slabih 21 minut. Njegovo moštvo Denver Nuggets je sicer v petkovem večernem dvoboju zadnjih prvakov lige NBA izgubilo proti branilcem naslova Boston Celtics s 103:107.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Med 18 košarkarji Denverja, ki so zaigrali na tekmi, je bil tudi 27-letni Vlatko Čančar. Slovenski reprezentant, ki je med sezonama podpisal enoletno pogodbo z Nuggets, je v 20:58 minute na parketu dosegel šest točk. Iz igre je zadel dva od petih metov, v statistiko pa dodal še tri skoke in eno podajo. Izgubil je štiri žoge.

Srbski zvezdnik Nikola Jokić je za Denver, najboljšo ekipo sezone 2022/23, prispeval 14 točk in osem skokov v 17 minutah, navijačem pa se je predstavil tudi nov član zlatih zrn Russell Westbrook, ki je v 18 minutah dosegel 12 točk.

Za aktualne prvake iz Bostona je največ točk dosegel Payton Pritchard (21), Jayson Tatum jih je v 19 minutah zbral 12.

Vlatko Čančar proti Bostonu.
Vlatko Čančar proti Bostonu. FOTO: Profimedia

Na tekmi v Abu Dabiju so se pred prvim sodniškim metom poklonili tudi nedavno umrlemu Dikembeju Mutombu.

Drugi Slovenec v NBA Luka Dončić bo moral na debi v pripravljalnem delu sezone še počakati po poškodbi mečne mišice. Dallas Mavericks bodo sicer prvo tekmo odigrali v noči s ponedeljka na torek proti Memphisu.

Iz vrst Dallasa so sicer sporočili, da si je zapestje na treningu poškodoval Dante Exum. Medtem The Athletic poroča, da gre za resnejšo poškodbo, zaradi katere bi lahko avstralski branilec potreboval celo operacijo.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.