Košarka

Čančar: Pripravljen sem!

Ljubljana, 19. 06. 2024 10.22 | Posodobljeno pred 10 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska moška članska košarkarska reprezentanca v visokem delovnem ritmu nadaljuje priprave na olimpijske kvalifikacije, ki jo v začetku julija čakajo v Pireju. Zaradi poškodbe stopala je reprezentanca ostala brez Tiborja Mirtiča. Slovenija bo v pripravah na olimpijske kvalifikacije odigrala tri pripravljalne tekme. 23. junija bo gostovala v litovski prestolnici Vilni, dva dni kasneje se bo z Litvo znova srečala v Stožicah, 28. junija pa jo v Ljubljani čaka še Brazilija. Če bo v grškem Pireju nastopil tudi mega zvezdnik Luka Dončić, ta hip še ni znano.

Več videovsebin
  • Selektor slovenske reprezentance Aleksander Sekulić zadovoljen s potekom priprav
    03:10
    Selektor slovenske reprezentance Aleksander Sekulić zadovoljen s potekom priprav
  • 'O tem, kaj sledi, ne želim govoriti. Odločitev bom sporočil pojutrišnjem'
    01:34
    'O tem, kaj sledi, ne želim govoriti. Odločitev bom sporočil pojutrišnjem'
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Mladi slovenski reprezentant Tibor Mirtič, ki vse bolj trka na vrata članske reprezentance, si je stopalo poškodoval na ponedeljkovem večernem treningu. Naslednje jutro je opravil prve zdravniške preglede, ki so žal pokazali, da je 21-letni košarkar utrpel stresni zlom druge stopalnice desne noge. Mirtič tako zapušča priprave in se bo posvetil saniranju poškodbe. 

Reprezentanca Slovenije bo sicer drugo zaporedno uvrstitev na olimpijske igre med 2. in 7. julijem lovila v grškem Pireju. Nastopila bo v skupini s Hrvaško in Novo Zelandijo; v drugi skupini so Grčija, Egipt in Dominikanska republika, na OI pa se bo uvrstila le zmagovalka turnirja.

Vlatko Čančar
Vlatko Čančar FOTO: Aljoša Kravanja

Čančar je pripravljen in komaj čaka ...
"Pripravljen sem!" S tema besedama je Vlatko Čančar po letu dni od zadnjega snidenja pozdravil prisotne. "Bolečine bodo sicer prisotne še nekaj časa, a niso tako močne, da bi me ovirale na treningih. Dobil sem zeleno luč, počutim se dobro in vesel sem, da sem znova del reprezentance. Treniramo odlično. Največ poudarka seveda namenjamo lastni igri. Predvsem na delih, ki nas bodo morali krasiti. V prvi vrsti sta to skok in hitra igra. Pred nami je že tudi prva pripravljalna tekma, ki bo pravi test naše pripravljenosti," je za spletno stran KZS dejal Primorec. Čančar je uvodni teden v Zrečah še vadil po individualnem programu, v Ljubljani pa se je reprezentanci priključil na ekipnih treningih. In z nekaj potezami že navdušil soigralce.

Z veliko željo in bojevitostjo pa navdušuje tudi mladi Luka Ščuka. Slednji je bil v mislih selektorja Aleksandra Sekulića že v februarskem oknu kvalifikacij za evropsko prvenstvo. A je tudi njega s parketa oddaljila poškodba. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Zaenkrat vse poteka super. S fanti se iz treninga v trening trudimo, da bi bili čim boljši. Sicer je še čutiti, da se še malo lovimo, saj se nekateri vračajo po poškodbah, drugi so imeli dolge sezone. Na treningih veliko delamo predvsem na taktičnem uigravanju in igri v obrambi. Prav agresivna igra v obrambi ter raznolika v napadu pa bosta glavni zaščitni znak te reprezentance," pa je za spletno stran krovne zveze povedal Luka Ščuka.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

štajerc65
19. 06. 2024 11.27
+1
Luka bi lahko malo prišel da mu Vladko NBA prstan pokaže.
vedam
19. 06. 2024 14.23
Odvisno, koliko nekomu pomeni imeti prstan brez minutaže in svojega prispevka :(
štajerc65
19. 06. 2024 11.25
A Docicev Luka je že kaj sporočil?