Košarka

Bogdanović: Bolj ko se bliža olimpijski turnir, bolj verjamemo vase

Ljubljana, 16. 07. 2024 13.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Srbska moška članska košarkarska izbrana vrsta se v teh dneh vneto pripravlja na bližajoči se olimpijski turnir v Parizu. Kapetan Bogdan Bogdanović, Nikola Jokić in druščina se odkrito spogledujejo z bojem za najvišja mesta, pred tem pa srbska javnost in navijači nestrpno pričakujejo obračun s po mnenju mnogih glavnim favoritom za osvojitev zlate olimpijske kolajne, reprezentanco Združenih držav Amerike.

Pod vodstvom legendarnega Svetislava Pešića "Karija" srbski košarkarji pilijo taktične inačice pred odhodom v francosko prestolnico, kjer se bodo v skupinskem delu olimpijskega turnirja merili z izbranimi vrstami ZDA, Južnega Sudana in Portorika.

Pričakovanja vselej zahtevne srbske javnosti so (razumljivo) visoka. 75-letni selektor Pešić je zbral trenutno vse najboljše srbske košarkarje z namenom, da bi v Parizu skušali ponoviti lanski dosežek s svetovnega prvenstva, na katerem so kapetan Bogdan Bogdanović in druščina po tesnem porazu v finalu z Nemčijo osvojili odlično drugo mesto.

Legendarni srbski košarkarski strokovnjak Svetislav Pešić je v zadnjih treh letih in pol reorganiziral tamkajšnjo košarkarsko izbrano vrsto, ki na prihajajočem olimpijskem turnirju v Parizu napoveduje odkrit boj za kolajne.
Legendarni srbski košarkarski strokovnjak Svetislav Pešić je v zadnjih treh letih in pol reorganiziral tamkajšnjo košarkarsko izbrano vrsto, ki na prihajajočem olimpijskem turnirju v Parizu napoveduje odkrit boj za kolajne. FOTO: kss.rs

"Pri nas v Srbiji je vedno tako, da bolj ko se približuje veliki turnir, evforija narašča. Zavedamo se, da še ničesar nismo dosegli. V reprezentanci vlada mirno in delovno vzdušje. Z vsakim dnem lepo napredujemo in verjamemo v lastne zmožnosti. Če nas še poškodbe v tem zadnjem tednu priprav v Abu Dabiju obidejo, lahko na OI dosežemo viden rezultat," optimistično pravi srbski kapetan, ki ga je razveselila zmaga nad Francijo na nedavno odigrani prijateljski tekmi v Lillu.

"Čeprav je šlo le za pripravljalni obračun, smo lahko videli, kje se trenutno nahajamo. Podobno je z ostalimi reprezentancami, ki bodo sodelovale na OI. Naša naloga je, da se fizično in psihično dobro pripravimo, nato pa se bodo v Parizu šteli mrtvi. Prepričan sem, da imajo vse reprezentance udeleženke olimpijskega turnirja še ogromno rezerv v svoji igri. V vsakem primeru pa nas čaka izjemno izenačeno tekmovanje že v skupinskem delu," je prepričan Bogdan Bogdanović.

Bogdan Bogdanović se v kapetanski vlogi odlično znajde. Tudi po vrnitvi v reprezentanco njenega najboljšega košarkarja Nikole Jokića bo član Atlanta Hawksov ohranil kapetanski status.
Bogdan Bogdanović se v kapetanski vlogi odlično znajde. Tudi po vrnitvi v reprezentanco njenega najboljšega košarkarja Nikole Jokića bo član Atlanta Hawksov ohranil kapetanski status. FOTO: Fiba

Srbe pred odhodom v Pariz čakata še dve prijateljski tekmi, in sicer proti ZDA in Avstraliji. "Obe reprezentanci sta vrhunski. Gre za ekipi, ki premoreta ogromno posamične kakovosti, zato bosta to za nas izjemno koristni preizkušnji. Skrivnosti med reprezentancami ni, ve se, kdo so nosilci igre in kdo so tisti faktorji "X", ki običajno prevesijo tehtnico bodisi na eno bodisi na drugo stran. Od širine nabora (kakovostnih) igralcev bo marsikaj odvisno," še dodaja član NBA moštva Atlanta Hawks. 

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Vesna 50
17. 07. 2024 11.50
Kosarkarska izbrana vrsta Srbije bo imela na OI turnirju kar zahtevne nasprotnike tudi favorizirane Americane.
Vesna 50
17. 07. 2024 11.47
Medij je to vse o vasem porocanju o Srbski kosarkarski reprezentanci ki ima precej vrhunskih igralcev kot so npr.kapetan Srbije ki ga nekoliko bolj omenjate Bogdan Bogdanovic,orjak Nikola Jokic bo Teodosic igral se za Srbijo pri svojih letih pa Kalinic itd...
slovenka62
16. 07. 2024 16.54
+1
Zdaj ko naših ne bo bomo pa za Srbe navijal.
Pohorski pubec
17. 07. 2024 11.14
-1
bohinj je zakon
16. 07. 2024 16.54
-1
Brez obljub prosim.
Tufu
16. 07. 2024 15.24
+2
Srbi bodo prišli daleč
Rudar
16. 07. 2024 15.39
+4
Pessi5
16. 07. 2024 16.07
+4
Nekateri so v grciji ze zakljucili OI hahaha
bandit1
16. 07. 2024 16.27
+1
Sekulici˛CO, pa na OI gredo useno gledat tekme ali po kaj drugega in se učit.
Rudar
16. 07. 2024 16.45
+2
Nekateri so tudi v Nemčiji hitro zaključli.
Glavni_Baja
16. 07. 2024 16.49
+0
wsharky
16. 07. 2024 15.19
+2
a tako kot nogometaši?