Košarka

Če bodo fantje nadaljevali z enakim entuziazmom in pristopom, bo to zelo dobro

Ljubljana, 19. 08. 2024 07.50 | Posodobljeno pred 31 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

S pripravljalno tekmo proti Zlatorogu iz Laškega je Cedevita Olimpija zaključila s prvim ciklom priprav na novo tekmovalno sezono. V Kranjski Gori je bil v preteklih dneh velik poudarek na fizični pripravi ekipe, s selitvijo v Ljubljano pa bo ljubljanski kolektiv, ki ga v kratkem čaka spektakel v Tivoliju s številnimi evroligaškimi ekipami, ki ga bomo prenašali na Kanalu A in VOYO, nadaljeval svoje delo z mislimi pri začetku nove sezone.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Za nami je pet dni, ki smo jih preživeli v Kranjski Gori, in lahko rečem, da sem zadovoljen s tem, kar smo opravili. Poudarek je bil na fizični pripravi in manjšem uvodu v taktični del. Veliko je bilo teka, tranzicije, malo smo se dotaknili tudi določenih sistemov, nismo pa še prišli do dela priprav, kjer bomo več govorili o taktiki, ter s tem obrambi in napadu," je po zaključku prvega cikla priprav za uradno klubsko spletno stran povedal glavni trener Zvezdan Mitrović. 

Ob tem je igralce pohvalil, saj je bila intenziteta treningov na izredno visoki ravni. "Fantje so delali kvalitetno, za nami pa je tako uvod v priprave. Zdaj se selimo nazaj v Ljubljano, kjer bomo začeli delati resnejše košarkarske stvari."

Direktor Cedevite Olimpije Davor Užbinec, trener Zvezdan Mitrović in kapetan Jaka Blažič
Direktor Cedevite Olimpije Davor Užbinec, trener Zvezdan Mitrović in kapetan Jaka Blažič FOTO: Aljoša Kravanja

Do zaključka priprav in s tem uradnega začetka nove tekmovalne sezone, bo ljubljanska ekipa ves čas preživela v prestolnici. Že v prihajajočem tednu Olimpijo čakata tudi dve novi pripravljalni tekmi, obe z neposrednima tekmecema iz regionalne lige. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V petek v slovensko prestolnico prihaja Budućnost VOLI, v nedeljo pa bo ljubljanskemu kolektivu nasproti stal Split. "V Ljubljani bomo nadaljevali s tem, kar smo začeli v prejšnjem tednu, večji poudarek pa bo na taktičnem delu, predvsem v obrambnem delu igre, kar predstavlja velik del. Igralci so novi, zato se moramo spoznati med seboj. Delo na povezavi ekipe in igre je dolgotrajen proces. Mi ga bomo skušali pospešiti, da do zadev, ki jih želimo videti, pridemo čim prej. Če fantje nadaljujejo z enakim entuziazmom in pristopom, kot smo ga lahko videli v Kranjski Gori, bo to zelo dobro," je proti tednu, ki je pred nami, pogledal Mitrović.

Tekmi z Budućnostjo in Splitom bosta za javnost zaprti. Športna javnost bo lahko prenovljeno Cedevito Olimpijo na delu prvič videla v petek, 6., in v soboto, 7. septembra na mednarodnem košarkarskem turnirju v Hali Tivoli, ki ga ljubljanski klub organizira v okviru Ljubljanskega festivala športa. Na turnirju bodo poleg ljubljanskega kluba sodelovali še Panathinaikos, Anadolu Efes in Bayern Basketball. Neposredne prenose tekem bo mogoče spremljati na Kanalu A in VOYO.

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kala 09
19. 08. 2024 12.55
+2
Spet bo pokop
FuzineMojeMesto
19. 08. 2024 12.24
+2
Olimpija je bila zveneče ime v Evropski košarki v časih Zmaga Sagadina. Kar nekaj let smo bili strah in trepet Real Madridu Barceloni Panathinaikosu.. Ampak to je bilo v daljni preteklosti.. Sedaj smo pa ze desetletje in več v rangu Ciciban lige..
Mekenzi
19. 08. 2024 11.29
Laškega premagat, ma to je trening bomo vidli Euro capu. 🙄🤪
mareee5
19. 08. 2024 09.26
A to Aca Lukas vodi olimpijo :D
Amor Fati
19. 08. 2024 08.35
+1
To ni več tista stara ekipa, ki je v evropskem pokalu dosegla vsega eno zmago. Ti fantje skupaj veliko obetajo. 😂
mareee5
19. 08. 2024 09.26