Košarka

Blažič: Poraz boli, zelo boli

Koper, 01. 03. 2022 10.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenski košarkarji so po presenetljivem porazu v tretjem krogu kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2023 doživeli hladen tuš še v četrtem krogu in v Kopru izgubili s Finsko z 79:83. Po dveh zaporednih porazih proti Fincem bo morala slovenska reprezentanca v zadnjem delu kvalifikacij stopiti na plin, saj se v drugi del kvalifikacij prenesejo točke iz prvega dela.

Slovenske reprezentante sta dodatno motivirala tudi polna dvorana Bonifika in pokal svetovnega prvaka, ki je bil na ogled v koprski dvorani. Kot priznava Jaka Blažič, ki je bil s 15 točkami tretji strelec Slovenije na tekmi, so bili fantje sicer motivirani, a (predvsem v prvem polčasu) povsem razglašeni: "Boli, zelo boli. Zbrali smo se, da bi dobili dve tekmi in da bi bili v svoji in tisti skupini, s katero se križamo, edini brez poraza. Izteklo se je povsem drugače. V prvem polčasu znova nismo bili pravi. Bili smo motivirani, pripravljeni na boj, a ko se je tekma enkrat začela, so Finci diktirali tempo in zadevali iz vseh položajev. Evropski prvak si na svojem parketu in pred polno dvorano ne sme privoščiti, da mu tekmec nasuje 52 točk že v prvem polčasu. Upam, da je bil ta korak nazaj zato, da jih v naslednjih ciklusu naredimo nekaj naprej. Cilj ostaja nastop na svetovnem prvenstvu."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Podobno je po tekmi razmišljal tudi prvi strelec na uvodnih dveh preizkušnjah, Klemen Prepelič, ki je prvo tekmo proti Finski izpustil zaradi bolečin v hrbtu, ob vrnitvi v kader pa bil spet najučinkovitejši Slovenec na parketu: "Videli smo, da imamo kot evropski prvaki tarčo na hrbtu in da nas želi vsaka ekipa premagati. A zavoljo ugleda si dveh takih predstav ne bi smeli privoščiti. Predvsem današnji prvi polčas je bil katastrofa. Z mano na čelu smo želeli na silo zmagati, vendar s takšno obrambo in tako majhnim deležem zadetih metov ne moreš premagati tudi precej slabših ekip od Finske. Ob polčasu smo se dogovorili, da moramo pokazati pravi obraz, hitro smo zmanjšali zaostanek, a nato znova začeli delati iste napake. Tudi v zaključku tekme, ko smo imeli preobrat v svojih rokah, nismo zadeli odprtih in lahkih metov, tako da je Finska na koncu zasluženo zmagala."

Slovenija – Finska
Slovenija – Finska FOTO: Luka Kotnik

V drugi tekmi skupine C je do prve zmage prišla Hrvaška, ki je na gostovanju po dveh podaljških s 105:98 ugnala Švedsko. Po štirih odigranih tekmah je Finska zbrala tri zmage in en poraz, Slovenija in Švedska imata po dve zmagi in dva poraza, Hrvaška pa zmago in tri poraze.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po šestih odigranih tekmah bodo v nadaljnji skupinski del odpotovale prve tri reprezentance, ki se bodo pomerile s prvimi tremi reprezentancami iz skupine D, v kateri so Estonija, Nemčija, Izrael in Poljska. V drugem delu (slovenska skupina C bo tako skupaj s skupino D tvorila novo skupino J) bodo kvalificirane reprezentance z novimi nasprotnicami odigrale še šest tekem, točke, osvojene v prvem delu, pa se bodo prenesle v drugi del. Na svetovno prvenstvo se bodo nato uvrstile najboljše tri reprezentance iz vsake izmed štirih skupin (I, J, K, L).

Kvalifikacijski cikel se bo zaključil februarja 2023, svetovno prvenstvo pa bo odigrano med 25. avgustom in 10. septembrom istega leta .

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

maske-so-padle
01. 03. 2022 20.31
Je Sekulić še selektor ? Igralcev ne moremo menjati, selektorja pač. Že po OI bi moral odleteti.
yanay
01. 03. 2022 17.56
Žal nimamo še enega podobnega kot je Dončić. Je pa tako, če bi ga imeli, bi bil tudi on v NBA. Ko pogledaš statistiko tekme, se čudim, da smo izgubili. Skoki, asistence, izgubljene žoge, v tem smo bili boljši. Že samo iz razlike izgubljenih žog, bi morali zmagati. Ko pa pogledaš celotno statistiko, pa v oči bode porazen met. To si dolgoletni profesionalci ne bi smeli privoščiti. Saj ima lahko vsak slab dan, da pa iz prve tekme niso potegnili ničesar koristnega, je pa zaskrbljujoče.
semafo
01. 03. 2022 16.44
+1
ah tole ni nič,če je to igra potem sem jaz cesar
FAUSTOS1
01. 03. 2022 12.53
+2
Takšno napačno vodenje s strani trenerja je groza,vsak igra zase ni podaj ni povezave v igri menjave napačne s tem vodstvom bo še več polomij,kakšna sramota za nekdanjo evropsko prvakinjo slovenijo.
športnik66
01. 03. 2022 11.26
+5
E moj Blažiću, bolj boli nas, navijače, ko tole vašo košarko gledamo... Nič od nič. In vi ste kao neki profiji...mečete trojke pod 30 %...se je resno za zamislit nad vašo igro. Očitno si dober samo toliko, da lahko Dončiću aute izvajaš...
Tomo Ivic
01. 03. 2022 11.15
+3
Zdaj vidim zakaj Olimpija ne igra obrambe... zato ker se Blazicu ne da ker on je po profesiji “napadalec”
El Diablo 2013
01. 03. 2022 10.56
+9
dokaz, da je ta reprezentanca brez Luke precej švih…..razni leseni Murići, kvazi zvezdniki Prepelići itd, bi že zdavnaj morali prepustit mesto mlajšim…… tale Toby ma več srca za Slovenijo, kot pa večina kvazi zvezdnikov tm not
eurit30
01. 03. 2022 11.08
-3
Pozabili so na Jakoba Čebaška. Zavzet obrambni igralec in dober strelec.
Nimasmisla
01. 03. 2022 10.35
+9
Ha ha zvezdice ste mislili da se bojo Finci usrali
ivan z Doba
01. 03. 2022 10.34
+11
mptour
01. 03. 2022 10.27
+12
Sramota od sramote. Niste vredni majice v vaški ligi, ne pa državnega dresa.