Košarka

Barcelona obsoja rasistično žaljenje nigerijskega košarkarja Nnajija

Barcelona, 21. 06. 2023 21.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V vrstah košarkarskega kolektiva iz Barcelone so ostro obsodili verbalne žalitve, ko so se navijači tekmecev iz Madrida Reala pred tretjo tekmo finala domačega prvenstva spravili na njihove igralce. Tarča najhujših žalitev na rasistični podlagi je bil komaj 18-letni nigerijski košarkar James Nnaji.

"V klubu Barcelona pričakujemo odločen odgovor španske košarkarske lige ACB proti kakršnim koli rasnim ali verbalnim žalitvam," so zapisali pri katalonski zasedbi.

Slike prihoda avtobusa Barcelone v center WiZink v Madridu, kjer je potekala torkova tekma, prikazujejo več navijačev Madrida, ki žalijo igralce Barcelone.

Po poročanju lokalnih medijev je bil Nnaji tarča rasističnih žalitev.

Nicolas Laprovittola in James Nnaji
Nicolas Laprovittola in James Nnaji FOTO: AP

"Želim govoriti o tem, kar se je tukaj zgodilo z Jamesom Nnajijem, mislim, da je to obžalovanja vredno. Veliko slišim o Viniciusu in zdaj smo mi tisti, ki moramo govoriti o tem, kaj se dogaja," je dejal trener košarkarjev Barcelone Šarunas Jasikevičius.

"To se mora zdaj ustaviti. Predvidevam, da se ne ujema z vrednotami Real Madrida in njegovih navijačev, in zaradi tega moramo biti zelo jezni."

Barcelona je v torek premagala Real Madrid s 93:82, potem ko je zmagala na prvih dveh tekmah finala za klubski 20. naslov španskega prvaka.

Incident se je zgodil v času, ko se španski šport spopada z globalnim protestom, ki ga je sprožil rasizem proti Realovemu nogometnemu zvezdniku iz Brazilije Viniciusu Juniorju.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

punkracij
21. 06. 2023 21.44
+1
Real je le kraljevi klub in imajo gotovo tudi navijači svetniški sij okoli glave.