Košarka

Argentinci bučno proslavili zmago: Campazzo pokazal 'jajca'

Dongvan, 11. 09. 2019 09.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Argentinski košarkarji so zmago nad Srbijo v četrtfinalu svetovnega prvenstva znali proslaviti. Leteli so koši za smeti, objemanju pa ni bilo videti konca. "Užitek vas je gledati. Gremo, Argentina!" je rojakom sporočil legendarni nogometaš Gabriel Omar Batistuta.

Na Kanalu A in VOYO si boste lahko v sredo ogledali še zadnja četrtfinalna obračuna ZDA ‒ Francija (ob 12.50) in Avstralija ‒ Češka (14.50), v naslednjih dneh pa sledita še obe polfinalni tekmi, tekma za tretje mesto in veliki finale.

"Zmaga za zgodovino," so o zmagi nad Srbijo (97:87) v četrtfinalu svetovnega prvenstva zapisali na portalu argentinskega športnega časnika Ole. "Neverjetno. Čustveno. In zgodovinsko. Da, ta spektakularna predstava argentinske košarkarske reprezentance je zgodovinska v vseh pogledih. Premagati Srbijo v četrtfinalu, to Srbijo, ki je bila kandidatka za naslov s tako močno ekipo, z zvezdniki lige NBA, kakršna sta (Nikola) Jokić in (Bogdan) Bogdanović, s povprečno najvišjo ekipo mundiala, vse to je udarec, ki to zmago postavlja med največje hite reprezentančne košarke v vsej zgodovini," so dodali.

"Primerljiv je z dvema nepozabnima zmagama nad ZDA (2002 in 2004) in naslovom na mundialu leta 1950, zlatu na olimpijskih igrah v Atenah leta 2004 in srebrni kolajni z mundiala v Indianapolisu leta 2002. Da, to je predstava, ki se morda uvršča med top 5 argentinske košarke."

Campazzo pokazal, da so Argentinci imeli 'velika jajca'
Vzdušje v slačilnici je bilo temu primerno: če je legendarni Luis Scola, ki je spet blestel v zaključku tekme, še pokazal nekaj zadržanosti, se je njegovim mlajšim kolegom povsem "odpeljalo". Eden od junakov letošnjega mundiala Facundo Campazzo je ob prihodu v slačilnico z rokama pokazal, kako "velika jajca" ima njegovo moštvo, po zraku so leteli koši za smeti, medtem ko je televizor s prisebnim ravnanjem na varno odpeljal Tayavek Gallizzi.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Slavju v Dongvanu so se od blizu in daleč pridružili tudi nekateri velikani argentinskega športa, denimo nekdanja teniška igralka Gabriela Sabatini. "Gremo, Argentina," je zapisala na družbenih omrežjih ob "gasilski" fotografiji reprezentance.

Ginobili: Kurjo polt imam
"Čestitke! Odlično delo proti Srbiji, užitek vas je gledati. Gremo, Argentina!" je sporočil nekoč najboljši strelec belo-sinjemodre nogometne reprezentance Gabriel Omar Batistuta, medtem ko je legendarni in sveže upokojeni košarkar Emanuel Ginobili praktično iz minute v minuto objavljal komentarje o obračunu iz Dongvana.

"Kurjo polt imam! Kakšno veselje!" je zapisal dolgoletni član bolonjskega Kinderja in San Antonio Spursov. "To je živa zgodovina. Lahko prekinejo vse programe na radiu in televiziji. Argentina je spet spisala zgodovino v košarki," se je oglasil še en veteran številnih bitk v reprezentančnem dresu Andres Nocioni.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

totinori
11. 09. 2019 13.08
+10
Kaj bi šele bilo če bi Srbi igrali proti Sloveniji! Proveli bi se ko bosi po trnju! Njihova mentaliteta ji tepe že od bitke na Kosovo polju, kakor tudi v novejši zgodovini. Na podlagi prognoz so se že videli kot prvaki. A za to je treba še kaj narediti. Bolj jim ne moreš škoditi, kot da jih v naprej proglasiš za prvake!