Košarka

Aktualni prvaki novo sezono lige NBA začeli zmagovito

Boston, 23. 10. 2024 07.30 | Posodobljeno pred 4 urami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
M.J., STA
Komentarji
3

Prvaki severnoameriške košarkarske lige NBA, Boston Celtics, so v uvodu nove sezone doma nadigrali New York s 132:109. Los Angeles Lakers so ugnali Minnesoto Timberwolves s 110:103, to drugo tekmo večera je zaznamovala družina James. Prvič sta skupaj v ekipi zaigrala oče in sin, legendarni 39-letni LeBron in 19 let mlajši novinec Bronny.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Omenjeni dvojec, ki je na začetku tega meseca na kratko igral skupaj na pripravljalni tekmi pred sezono, je skupaj stopil na igrišče pozno v drugi četrtini, ko so Lakers vodili z 51:35. Iz domačega občinstva se je razlegel ogromen hrup, ko je dvojico James na igrišče pripeljal trener J.J. Redick, potem ko so Lakers prešli v dvomestno vodstvo. 

LeBron in Bronny James vs Minnesota
LeBron in Bronny James vs Minnesota FOTO: Sofascore.com

V popolnem scenariju, ki je bil čisto v slogu Hollywooda, sta prizor ob igrišču gledala Ken Griffey starejši in Ken Griffey mlajši, ki sta se zapisala v zgodovino bejzbola z igranjem za Seattle Mariners kot oče in sin v sezoni 1990/1991.

LeBron James in njegov sin in soigralec Bronny James na 'dnevu za medije' pred začetkom sezone NBA.
LeBron James in njegov sin in soigralec Bronny James na 'dnevu za medije' pred začetkom sezone NBA. FOTO: AP

"Si pripravljen? Vidiš intenzivnost? Igraj brez zadržkov," je rekel oče sinu Jamesu, kar je bilo slišati po televizijskih mikrofonih, preden sta vstopila v igro. Zgodba se je skoraj tragično začela pred dobrim letom dni po srčnem zastoju, ki ga je utrpel Bronny James med treningom s svojo univerzitetno ekipo julija 2023. LeBron James je nato izrazil dvome o nadaljevanju svoje kariere, preden se je odločil in prišel na dan z željo, da bi konec kariere delil s sinom.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Bronnyja so junija na 55. mestu nabora novincev izbrali Lakers. "Razmišljali smo o tem grozljivem trenutku, ki se nam je zgodil. V trenutku, ko bo stopil na parket lige NBA, se bo lahko spomnil vsega, kar je prestal, da je prišel sem," je dejal LeBron James pred dvobojem.

LeBron James je sicer začel v prvi peterki in bil na koncu s 16 točkami tretji strelec domačih, Bronny pa je bil na parketu le dve minuti in je v tem času ujel eno žogo, sicer je bila njegova statistična rubrika prazna. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Prvi mož dvoboja je bil s 36 točkami in 16 skoki sicer Anthony Davis. Pred tem so Celtics po tradicionalni podelitvi prstanov in dvigu svojega 18. šampionskega prapora sezono začeli tako, kot so končali prejšnjo, udarno, ne da bi nasprotnikom dali priložnost.

Jayson Tatum
Jayson Tatum FOTO: AP

Prvi koš v sezoni NBA je od daleč zadel Jayson Tatum (37 točk, 10 podaj) in sprožil enostransko igro, s katero so domači zdrobili Knicks z 29 uspešnimi meti za tri točke iz 61 poskusov. Čeprav so zgrešil zadnjih 13 tovrstnih poskusov, pa so izenačil rekord NBA. Boston, ki je junija proti Dallasu zmagal v finalu lige s 4:1, potem ko je že dominiral v rednem delu sezone, je lahko znova računal na Derricka Whitea (24 točk) in MVP finala Jaylena Browna (23 točk). Karl-Anthony Towns je po presenetljivem prihodu iz Minnesote odigral prve minute pri Knicks za 12 točk in sedem skokov.

Izida, uvodni večer nove sezone:
Boston Celtics – New York Knicks             132:109
Los Angeles Lakers – Minnesota Timberwolves  110:103

  • ULTRA 1
  • ULTRA 2
  • ULTRA 3
  • ULTRA 4
  • ULTRA 5
  • ULTRA 6
  • ULTRA 7
  • ULTRA 8

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

wsharky
23. 10. 2024 10.15
+1
boston me ne zanima, mene zanima samo dalas in naš čudežni deček Luka
ZDA teror
23. 10. 2024 10.04
+3
Še več opičjih novic
titomeni
23. 10. 2024 08.14
-1
Boston bo letos se boljsi kot lani.. Res je da je NYK igral porazno obrambo ampak je Boston neverjetno uigran pol tega jim pa tudi trojke letijo not kot po tekočem traku.. 60 pisti met za 3 so imeli preden so rezervisti poizkusali zadeti se zadnjo (vse na silo) za rekord..