Šport

Korak do raja

Stavanger, 24. 01. 2008 09.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
8

Slovenski rokometaši imajo po zmagi proti Norvežanom priložnost, da se prebijejo celo v polfinale evropskega prvenstva.

Po vrhunski predstavi proti Norvežanom (33:29) so se slovenskim rokometašem na široko odprla vrata v raj. Z dvema zmagama v drugem delu imajo odprto pot v davno odpisani polfinale tekmovanja, še vedno pa so blizu tako želenim kvalifikacijam za olimpijske igre v Pekingu.

Izbranci Mira Požuna bi z uvrstitvijo med štiri najboljše ekipe na starem kontinentu več kot le presegli napoved o uvrstitvi v drugi del tekmovanja, kar je bilo sicer zapisano v prvotnem načrtu. Scenarij je popolnoma preprost, a najtežja naloga čaka ravno nekdanje evropske podprvake. V kolikor nekoč "srebrni vitezi“ nocoj premagajo Dance (18.15), Hrvati neugodne Norvežane, Poljaki pa Črnogorce, se utegne v drugem delu odpisana ekipa prebiti med najboljše reprezentance na svetu.

Takole sta se zmage proti Norvežanom veselila Gorazd Škof in Vid Kavtičnik.
Takole sta se zmage proti Norvežanom veselila Gorazd Škof in Vid Kavtičnik. FOTO: Reuters

Najtežje delo razumljivo čaka ravno Slovence, ki bodo igrali proti reprezentanci iz dežele pravljičarja Hansa Christiana Andersena. Severnjaki so namreč v prvih dveh obračunih nadigrali nasprotnike; proti Hrvatom so slavili s 30:20, medtem ko so Poljake odpravili z isto razliko (36:26). Kljub vsemu Slovenci naj ne bi bili brez možnosti.

Pajovič naj strelec

Pred odločilno tekmo slovenskih reprezentantov je zanimiv pogled tudi na listo strelcev. Na vrhu le te je namreč Slovenec Aleš Pajovič, ki je dosegel 35 zadetkov in ima tako dva zadetka prednosti pred Poljakom Karolom Bieleckim in Črnogorcem Alenom Muratovićem. Celjan Pajovič je tako v povprečju dosegel kar sedem zadetkov na tekmo, čeprav se je za potovanje na sever Evrope odločil zadnji, pa je vsaj zaenkrat najbolj razpoložen.

SORODNI ČLANKI

  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

matjaz84@gmail.com
24. 01. 2008 12.07
Kapo dol za prikazano igro včeraj!
podjivoski@gmail.com
24. 01. 2008 12.00
kot vedno se najde nekdo, ki je strokovna senca in skusa bit pameten...kar se pa tiče finala, hrvaška tam ziher ne bo!
jixy17
24. 01. 2008 11.39
To da ste popolni nepoznavalci ste dokazali s tem da ste naše odpisali že pred koncem zdaj pa jih vidite že v finalu. Za reprezentanco se ne navija samo kadar zmagujejo ampak tudi ko izgubljajo, zato raje poglejte kako risanko kot da komenterate in kvasite neumnosti. Če bi će bil napovedan finale uresničil nikkor naši fantje nebodo igrali zato da Hrvatom vrnejo milo za drago ampak da bodo sami sebi in nam dokazali da so najboljši, če sem koga brizadel se mu opravičujem ampak v športu se ne maščujemo ampak dokazujemo.
kosirmartin@email.si
24. 01. 2008 11.25
dans bo klanje SLOVENIJA GRE V POLFINALE!!!!
marka6
24. 01. 2008 11.25
Yeah right...cause lifes just that simple..
generalpostmail@hotmail.com
24. 01. 2008 11.02
Uf, dans bo zanimiva tekma! Dejmo naši, tud njih lahko premagmo! Gremo naprej, finale Slovenija : Hrvaška in da jim vrnemo milo za žajfo!
paleks
24. 01. 2008 10.44
Finale Slovenija : Hrvaška
podjivoski@gmail.com
24. 01. 2008 09.56
Moram priznati, da sem že skorajda obupal nad našimi, resnično...a so me včeraj zelo pozitivno presenetili. Niti približno si ne privoščim več, da kadarkoli podvomim v njih! Dajmo naši, polfinale je ziher naš!