Šport

Kopitarjevo moštvo na čelu skupine

New York, 03. 11. 2007 12.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Los Angeles King so v severnoameriški hokejski ligi NHL na gostovanju premagali San Jose Sharks in se povzpeli na čelo pacifiške skupine.

Kopitar je za Kralje prispeval eno podajo.
Kopitar je za Kralje prispeval eno podajo. FOTO: Reuters

Kopitarjevi Kralji so San Jose Sharke premagali s 5:2. Anže Kopitar je v 23. minutah za zmagovalce prispeval eno podajo. New Jersey Devils je ugnal Toronto Maple Leafs s 3:2, doma pa so izgubili Washington Capitals s Philadelphio Flyers z 2:3, Buffalo Sabres s Florido Panthers z 2:4, Dallas Stars s Phoenix Coyotes z 0:5 in Edmonton Oilers z Nashville Predators z 1:4.

Kralji so v San Joseju dosegli peto zmago na zadnjih šestih srečanjih. Jean-Sebastien Aubin je ubranil kar 45 strelov, Dustin Brown pa je dosegel dva zadetka. Največjih ovacij pa je bil deležen obrambni igralec Sandis Ozolinsh, ki je začel v prvi postavi gostiteljev dvanajst leto potem, ko je zapustil to ekipo. Daniel Briere, Mike Richards in R.J. Umberger so dosegli zadetke za zmago Philadelphie v ameriški prestolnici, prvi po letu dni.

Richard Zednik je dvakrat zadel v Buffalu.
Richard Zednik je dvakrat zadel v Buffalu. FOTO: Reuters

Ko je John Madden štiri minute in 12 sekund pred koncem zadel z igralcem manj in je v zadnji minuti na 3:0 za New Jersey povišal Zach Parise, je že kazalo na gladko zmago Devilsov, ki pa je bila po zadetkih Alexa Steena in Matsa Sundina zelo ogrožena. Kljub izjemnemu zaključku Torontu ni uspel popolni preobrat. V Buffalu je dvakrat zadel Richard Zednik, v Dallasu pa je nepremagan ostal vratar Mikael Tellqvist (35 obramb). Center Starsov Mike Modano je zato ostal na drugem mestu večne lestvice strelcev igralcev iz ZDA, saj ga še vedno točka loči od rekorda Phila Housleyja (1.232 točk). V Edmontonu je srečanje odločil Jason Arnott.
jz/jz

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.