Kolesarstvo

Vrhunci desete etape Gira, ko je bil blizu zmage Jan Tratnik

Cusano Mutri, 14. 05. 2024 19.05 | Posodobljeno pred 14 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
J.B., S.V., Ž.K.
Komentarji
5

Dirka po Italiji še naprej navdušuje. V deseti etapi se je za zmago dolgo boril Jan Tratnik, ki je bil sam na čelu dirke več kot 30 kilometrov. Ujet je bil manj kot tri kilometre pred ciljem, ko je mimo švignil kasnejši zmagovalec Valentin Paret-Peintre. Za Tadejem Pogačarjem v rožnati majici pa je precej mirnejši dan.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Po 10. etapi dirke po Italiji
    02:40
    Iz 24UR: Po 10. etapi dirke po Italiji
  • Vrhunci 10. etape dirke po Italiji 2. del
    10:28
    Vrhunci 10. etape dirke po Italiji 2. del
  • Vrhunci 10. etape dirke po Italiji 1. del
    09:38
    Vrhunci 10. etape dirke po Italiji 1. del

"Vedel sem, da so v ubežni skupini veliko boljši kolesarji za vzpone kot jaz, zato sem moral napasti zgodaj. Že pred zadnjim klancem je bilo nekaj napadov, skupina ni bila organizirana, zato sem zagrabil svojo priložnost. Zadovoljen sem s svojo vožnjo, žal mi je na koncu malo zmanjkalo. Ta predstava mi vliva samozavest za prihodnje dni," je bil s tretjim mestom zadovoljen Jan Tratnik

Idrijčan se je številčni skupini ubežnikov, v kateri je bilo najprej kar 27 kolesarjev, odlepil 36 kilometrov pred ciljem. Svojo prednost je uspel povečati na dobro minuto, a se je ta kmalu po začetku sklepnega vzpona začela topiti. Valentin Paret-Peintre in Romain Bardet sta ga prehitela slabe tri kilometre pred ciljem. 

Valentin Paret-Peintre slavi zmago na deseti etapi Gira
Valentin Paret-Peintre slavi zmago na deseti etapi Gira FOTO: AP

"Štiri kilometre do konca sem začutil nekaj slabosti v nogah. Ne preveč, a občutek je bil drugačen. Pogledal sem nazaj in prehitela sta me z dvojno hitrostjo. Potem je bila borba s samim seboj do ciljne črte. S tretjim mestom sem lahko zadovoljen," je pred nadaljevanjem Gira samozavesten Tratnik, ki je pred startom ostal še brez enega ekipnega kolega. Zaradi bolezni se je moral posloviti sprinter in zmagovalec nedeljske etape Olav Kooij

"Po vsej smoli smo dokazali, da lahko dirkamo tudi s petimi kolesarji. Priložnosti bodo še prišle, samo izkoristiti jih moramo," je še dodal vidno izčrpani kolesar Visme-Lease a Bike. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zadovoljno je v cilj v času glavnine pripeljal Tadej Pogačar, ki je ohranil prednost pred prvima zasledovalcema Danielom Martinezom in Geraintom Thomasom. "Za mano je dober dan. En dan manj do Rima," je dejal Slovenec v rožnati majici. 

"Začetek etape je bil nekoliko kaotičen, vsi so si želeli podati v beg. Skušali smo jih nevtralizirati, po prvem vzponu pa smo pustili, da ubežniki uidejo. Na zadnjem vzponu je močan ritem narekovala ekipa Bahrain Victorious, opravili so dobro delo. Antonio Tiberi, ki je danes imel dobre noge, mislim, da je skušal napasti belo majico," je 10. etapo opisal Pogačar. 

Tadej Pogačar
Tadej Pogačar FOTO: AP

Na vprašanje ali mu je nevarnost za rožnato majico vodilnega povzročal Romain Bardet, pa je odgovoril: "Vsekakor bi bilo nevarno, če bi si prevozil prednost 10 minut ali kaj podobnega, toda vedeli smo, da temu ni tako. Vse smo imeli pod nadzorom."

Vrhunce dnevnega dogajanja lahko vsak dan ob 18.30 spremljate na Kanalu A in VOYO ter na spletni strani 24ur.com!

 

Vrhunci dirke po Italiji ob 18.30 na Kanalu A
Vrhunci dirke po Italiji ob 18.30 na Kanalu A FOTO: Kanal A

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ronaldo9
14. 05. 2024 21.53
MitroXan
14. 05. 2024 20.38
+1
Bravo Jan maš to!
gullit
14. 05. 2024 20.29
+3
Čestitke Tratnik, primorska lokomotiva.
Brus123
14. 05. 2024 19.37
+5
Bravo Jan! Čestitamo!!
periot22
14. 05. 2024 19.28
+5
Čestitke Tratnik!