Kolesarstvo

Van Aertu sprint v tretji etapi

Lizbona, 19. 08. 2024 17.53 | Posodobljeno pred 23 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Belgijec Wout Van Aert (Visma-Lease a Bike) je zmagovalec tretje etape kolesarske dirke po Španiji od Louse do Castela Branca (191,2 km). Belgijski as je po zmagi v sprintu povišal prednost v skupnem seštevku, slovenski zvezdnik Primož Roglič (Red Bull-BORA-hansgrohe) pa je varno prečkal ciljno črto v času zmagovalca.

Podobno kot v drugi etapi tudi v tretji pravega razburjenja ni bilo. Od začetka je bila na begu četverica, ki jo je glavnina brez težav nadzorovala in ujela pred sprinterskim obračunom v Castelu Brancu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Za Wouta Van Aerta, ki je sobotno vožnjo na čas končal na tretjem mestu, nedeljski sprint pa na drugem, je današnja zmaga 47. v karieri, 10. na tritedenskih preizkušnjah in šele tretja letos po težavah zaradi poškodbe v spomladanskem delu sezone. 29-letni Belgijec je v sprintu ugnal zmagovalca druge etape Avstralca Kadena Grovesa (Alpecin-Deceuninck) ter tretjeuvrščenega Španca Jona Aberasturija (Euskaltel-Euskadi). Van Aert ima v skupnem seštevku po dodatnih bonifikacijah 13 sekund naskoka pred Američanom Brandonom McNultyjem (UAE Team Emirates) in 15 pred Čehom Mathiasom Vacekom (Lidl-Trek).

"Izplača se biti potrpežljiv," je po zmagi in predvsem po prejšnjih dveh uvrstitvah na oder za zmagovalce v prvem odzivu organizatorjem preizkušnje dejal Van Aert in dodal: "Precej časa je minilo, odkar sem lahko v znak zmage dvignil roke. Res je zelo dober občutek."

"Prvotni načrt ni bil slediti Kadenu, temveč sprintati od daleč na moč pred njim. Morda sem ga malce presenetil, ker sem sprint začel pred 200 metri do cilja. Zame je bil to popoln sprint," je še dodal Van Aert.

"Počutim se samozavestno, že včeraj sem se počutil dobro, tudi v tem vročem vremenu je šlo. Ekipa je bila zelo močna, nadzorovali smo dirko, fantje pa so me pripeljali v izjemen položaj, zato sem bil samozavesten, da lahko zanje postavim piko na i," je pripomnil belgijski as.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Edini slovenski predstavnik na dirki Primož Roglič je brez težav v vroči etapi varno prečkal ciljno črto v času zmagovalca. Za Van Aertom na osmem mestu zaostaja 30 sekund, a je najboljši med kandidati za skupno zmago.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V torek bo na sporedu zelo zahtevna gorska etapa od Plasencie do vrha Pica Villuercasa (170,5 km), ki bo že dala prve odgovore o pripravljenosti najboljših hribolazcev na Vuelti.

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pushup
19. 08. 2024 21.51
Končno lahko skuliran spremljam eno dirko , ko ni zraven tistega zlajnanega arabskega monačana , ki je prefin za OI .
babica99
19. 08. 2024 18.57
+9
Čestitke Van Aertu za etapno zmago. Rogla tebi pa želim jutri prevzem rdeče majice in da jo obdržiš vse do konca dirke.
M_teoretik
19. 08. 2024 18.52
+9
Tko, zdej se pa začnejo hribi, pa konc heca. Ne takoj, ene-dve-tri ( počas) etape bo treba, da se pride na rdečo!
bronco60
19. 08. 2024 18.48
+0
Je najboljši za skupno zmago????
borjac
19. 08. 2024 18.37
+16
Gremo Primož.
landrick landrick
19. 08. 2024 18.22
+20
Bravo Primož, kar tako naprej, NAVIJAMO zate!
puspan
19. 08. 2024 20.34
+2
Zame je Primož še vedno eden najbolj vročih favoritov za prevzem rumene majice, edinole kakšnega padca se bojim, ki bi bil zanj lahko usoden. Vso srečo, Primož!