Kolesarstvo

Van Aertu klasika Omloop het Nieuwsblad, Mohorič 17.

Gent, 26. 02. 2022 16.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Belgijski kolesarski zvezdnik Wout Van Aert (Jumbo-Visma) je zmagovalec prve enodnevne preizkušnje svetovne serije v sezoni. Na klasiki Omloop het Nieuwsblad (204,2 km) je slavil pred Italijanom Sonnyjem Colbrellijem (Bahrain-Victorious) in Belgijcem Gregom Van Avermaetom (Ag2r Citroen). Matej Mohorič je bil po dobri predstavi na koncu 17.

Wout van Aert
Wout van Aert FOTO: AP

27-letnik iz Podblice je bil v zaključku dirke ves čas aktiven in z najboljšimi, zelo močan pa je bil tudi na zahtevnem predzadnjem vzponu z granitnimi kockami na sloviti Kapelmuur. Je pa nato skupini dobrih 20 kolesarjev tik pred zadnjim kratkim vzponom na Bosberg ušel Wout Van Aert in si nabral okoli deset sekund naskoka pred zasledovalci. Sprva ga je lovil prav Matej Mohorič, ki pa tudi s pomočjo nekaterih ostalih ni uspel zarezati v zaostanek za Van Aertom.

Slednji je tako prepričljivo zadržal in povišal prednost na zadnjih ravninskih kilometrih ter slavil 31. zmago v karieri. Mohorič je v zaključku nato pomagal zmagovalcu lanskega Pariz-Roubaixa Colbrelliju, ki je bil najmočnejši med ostalimi, slovenski as pa je v cilj pripeljal kot 17. Vseeno pa je s prikazanim lahko optimističen pred nadaljevanjem sezone na belgijskih in italijanskih klasikah. Že v nedeljo ga tako kot večino današnjih tekmecev čaka preizkušnja na granitnih kockah Kuurne-Bruselj-Kuurne.

Enodnevna dirka Omloop het Nieuwsblad, Gent - Ninove (204,2 km):
1. Wout Van Aert (Bel/Jumbo-Visma) 4:50:28
2. Sonny Colbrelli (Ita/Bahrain-Victorious) + 0:23
3. Greg Van Avermaet (Bel/Ag2r Citroen) isti čas
4. Oliver Naesen (Bel/Ag2r Citroen)
5. Victor Campenaerts (Bel/Lotto Soudal)
6. Rasmus Tiller (Nor/Uno-X Pro Cycling)
7. Matteo Trentin (Ita/UAE Team Emirates)
8. Andrea Pasqualon (Ita/Intermarche-Wanty-Gobert)
9. Florian Senechal (Fra/Quick-Step Alpha Vinyl)
10. Jasper Stuyven (Bel/Trek-Segafredo)
...
17. Matej Mohorič (Slo/Bahrain-Victorious)          isti čas