Kolesarstvo

Van Aert presenetil z odločitvijo: Za Vismo do konca kariere!

Amsterdam, 18. 09. 2024 11.41 | Posodobljeno pred enim dnevom

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Belgijski kolesarski superzvezdnik Wout van Aert bo do konca kolesarske kariere dirkal pod okriljem Visma Lease a Bike. Odločitev, s katero je torej zavrnil vsa namigovanja, da bi zamenjal delovno okolje. Ostaja zvest nizozemski ekipi. Jasno, gre za kolesarja, ki bi si ga vsakdo želel imeti. Zaradi športnih dosežkov, pa tudi zaradi marketinškega potenciala.

Kolesarji odštevajo dneve do svetovnega prvenstva, do spopada največjih asov, kjer bosta v ospredju tudi Tadej Pogačar in Primož Roglič, med mojstri vrtenja pedal pa odmeva vest, da superzvezdnik kolesarskega športa Wout van Aert do konca športne poti ostaja zvest ekipi Visma Lease a Bike. "Nisem prav veliko razmišlja v trenutku, ko se je rodila ta ideja vodstva ekipe. V prvi vrsti, ker govorimo o Visma Lease a Bike, kjer sodelujemo z največjimi strokovnjaki, kjer uporabljamo najboljšo opremo. Skupaj vseskozi stremimo k napredku, kar ne pomeni, da se izboljšujemo le kot posamezniki, ampak kot celotna ekipa. Veliko uspeha dolgujem ravno tej strategiji. Po drugi strani pa se v ekipi počutim zelo domače, kar je neskončno pomembno zame. Ekipa je unikatna, zelo mi je ustrezalo vse v njej v zadnjih petih letih in želim, da tako tudi ostane. Zaradi naštetih razlogov sem se odločil, da za vedno ostanem tu," je v prvem odzivu novico, da ne bo menjal ekipe, komentiral Wout van Aert.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Primož Roglič in Wout van Aert sta dolga leta trenirala in tekmovala za isto ekipo, poznavalci razmer v pelotonu pa so dolgo verjeli, da bosta že v prihodnji sezoni znova združila moči pri Red Bull Bori Hansgrohe.
Primož Roglič in Wout van Aert sta dolga leta trenirala in tekmovala za isto ekipo, poznavalci razmer v pelotonu pa so dolgo verjeli, da bosta že v prihodnji sezoni znova združila moči pri Red Bull Bori Hansgrohe. FOTO: AP

Novica je vsekakor presenečenje za številne poznavalce razmer na ravni svetovne serije. Sploh potem, ko se je njegov prvi in dolgo tudi edini kolesarski trener Marc Lamberts, pred začetkom aktualne sezone, skupaj Rogličem, preselil k Bori Hansgrohe, danes Red Bull Bori Hansgrohe. Zakaj? Ne le zaradi trenerja, ampak tudi dejstva, da je bil WvA eden prvih kolesarjev, ki si je nadel čelado novega generalnega pokrovitelja Rogličevih delodajalcev.

Generalni direktor presrečen
"Wout je v vseh pogledih izjemen kolesar, s fantastičnimi rezultati. Govorimo o vsestranskem tekmovalcu: sprinterju, kolesarju za klasike, specialistu za vožnjo na čas, ko je v najboljši formi pa lahko zmaga tudi gorsko etapo, kot je bil primer na dirki po Franciji, ko je dobil etapo na Mont Ventoux. Ampak poleg tega je Wout postal pomemben del zgodbe naše ekipe, nepogrešljiv vezni člen v vseh pogledih. Je vodja, ki vedno dela za ekipo. S svojimi sposobnosti skrbi, da so drugi v ekipi boljši, kar je povezano z njegovim občutkom in karizmo, ki ga krasi. Presrečni smo, ker ga imamo," je po sklenitvi izjemno pomembnega dogovora za prihodnost ekipe povedal generalni direktor Visma Lease a Bike Richard Plugge

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

babica99
18. 09. 2024 18.24
Meni je Wout zelo všeč, zato mu želim še veliko zmag pri Vismi...seveda, ko ni zraven naših.
flojdi
18. 09. 2024 16.30
+0
(.kera poimenovanja..prvi moz prva dama as superzvezdnik ....
petka5
18. 09. 2024 15.04
-9
Visma se je malo ustrašila, da bi jim se on ušel... Po tem ko je šel Primož, se rezultatski upad ekipe kar pozna...
misekmali
18. 09. 2024 13.59
+5
za Vismo da roko
G. Papež
18. 09. 2024 13.38
+7
Nikjer mu ne bi plačali več kot mu Visma, pa še takega statusa kot ga ima tu ne bi imel nikjer. Rauen, da bi svojo ceno prepolovil, potem je pa verjetno kup interesentov zanj.
Nidani
18. 09. 2024 12.55
+5
A zanj je pa dovolj dobra ekipa? Prašam za prjatla...
G. Papež
18. 09. 2024 13.39
+6
Da. Mislim, da je zanj Visma celo idealna izbira.