Kolesarstvo

Športni direktor Bore: Pogačar je izjemen, ekipa UAE je impresivna

Grenoble, 03. 07. 2024 16.16 | Posodobljeno pred dvema dnevoma

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Športni direktor ekipe Red Bull–BORA–hansgrohe Rolf Aldag je na kratko povzel situacijo po uvodnih štirih etapah dirke po Franciji, ki jo ocenjuje kot dokaj uspešno. Ob tem se je dotaknil tudi Tadeja Pogačarja (UAE Team Emirates), ki je trenutno vodilni na Touru.

Kapetan zasedbe Red Bull–BORA–hansgrohe je Slovenec Primož Roglič, ki po štirih etapah v skupnem seštevku zaseda peto mesto, njegov zaostanek za rumeno majico pa znaša eno minuto in 14 sekund.

Rolf Aldag in Primož Roglič:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Dveh uvodnih etap smo se lotili s precej previdnosti, prve zaradi hude vročine, druge pa, ker bi lahko postala precej kaotična. Prva etapa se je izšla odlično, nismo napravili zaostanka, ekipa je ostala skupaj in lepo je bilo videti zavezanost moštva. Iz druge etape smo se nekaj naučili, kar se tiče pozicioniranja. Izgubili smo 21 sekund, ampak stanje po teh dveh etapah bi lahko bilo še precej slabše," je prvo in drugo etapo na Touru povzel Rolf Aldag.

Nato pa nadaljeval s tretjo in četrto etapo: "Tretja etapa ni bila dan za počitek, kljub temu, da v ekipi nimamo sprinterjev. Na četrti etapi smo se odrezali kar dobro. Primož je imel dobre noge ob vzponu na Galibier, bil je skupaj s favoriti z izjemo Pogačarja."

Tadej Pogačar in Primož Roglič
Tadej Pogačar in Primož Roglič FOTO: AP

Tadej Pogačar je na četrti preizkušnji 111. dirke po Franciji pokazal svojo moč in nakazal, zakaj mu velika večina pripisuje največ možnosti v boju za generalno razvrstitev. 

"Ekipa UAE je narekovala visok tempo, bili so impresivni in dominantni, vse preostale ekipe so čutile njihov pritisk. Ob tem pa imajo v ekipi še Pogačarja, ki je izjemen posameznik. Brez dvoma so si zaslužili zmago na četrti etapi. Toda pred nami je še 16 etap," je še komentiral razplet četrte etape športni direktor nemške ekipe. 

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bronco60
04. 07. 2024 08.18
Ne vem, no, Rogla verjetno pogreša Kusa, bomo vidli.
Bajker Slovenija
03. 07. 2024 19.14
+2
Ja Primož pa ima pomagače v tej Bori eni uspejo prekolesarit celo 100 km Vlasov je še nekaj od njega pa še njega pobere v prvem resnem pospeševanju, če ne blefirajo bo to zelo slabo dirka je sicer dolga pa še dva kronometra živi bili pa videli.
bik123
03. 07. 2024 16.30
-12
ja svaba se 16.etap da naberete pol ure zaostanka za pogacarjem