Kolesarstvo

Soler bo še naprej Pogačarjev moštveni kolega, po novem pa tudi Torres

Abu Dabi, 09. 10. 2024 16.44 | Posodobljeno pred 2 urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, S.V.
Komentarji
1

UAE Team Emirates, najuspešnejše kolesarsko moštvo v letošnji sezoni, za katerega vozi tudi trenutno daleč najboljši posameznik Tadej Pogačar, je sporočilo, da je podpisalo profesionalno pogodbo z nadarjenim španskim kolesarjem Pablom Torresom, ki je obljubil zvestobo do leta 2030, hkrati pa tudi za tri leta podaljšalo sodelovanje z njegovim rojakom Marcom Solerjem.

Pablo Torres
Pablo Torres FOTO: Profimedia

Pablo Torres, do zdaj član razvojne ekipe UAE Team Emirates, je bil letos drugi na eni najbolj prestižnih dirk za mlajše kategorije Tour de l'Avenir, na kateri je dobil dve gorski etapi, eno, ki se je končala na Colle de Finestre, s prednostjo več kot štirih minut.

"Sanjal sem, da pridem v moštvo UAE Emirates. To, da bom še naprej obkrožen z istimi ljudmi kot doslej in vozil z najboljšimi kolesarji na svetu, me vznemirja in navdaja z navdušenjem. Podpora, ki sem jo imel letos, je bila enkratna, in vesel sem, da bom dolgo del te ekipe. Trdo sem delal za ta korak, zdaj pa bo moja naloga razvoj, čaka me še veliko dela, da ekipi pokažem najboljšega sebe," je po podpisu pogodbe dejal 18-letni Španec.

Marc Soler velja za pomembnega pomočnika Tadeja Pogačarja.
Marc Soler velja za pomembnega pomočnika Tadeja Pogačarja. FOTO: AP

"Vesel sem, da lahko nadaljujem v ekipi UAE Team Emirates in hvaležen za zaupanje. V njej usklajujem osebne ambicije in pomoč sotekmovalcem, to je mešanica, v kateri uživam. Ekipa ima za sabo odlično obdobje in verjamem, da se bo to nadaljevalo. Tudi vzdušje v njej je odlično, smo kot družina," pa je dejal Marc Soler.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Sportsman74
09. 10. 2024 17.08
Super, ker dobra ekipa ima tudi zasljuge za kapetanove uspehe.