Kolesarstvo

Sepp Kuss brez nastopa na Touru

Firence, 25. 06. 2024 12.26 | Posodobljeno pred 5 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J., STA
Komentarji
8

Američan Sepp Kuss je zaradi dolgotrajnega okrevanja po bolezni, ki jo je staknil na kriteriju po Dofineji, ostal brez nastopa na prihajajoči dirki po Franciji, je sporočilo njegovo moštvo Visma-Lease a Bike. Namesto 29-letnega Američana bo na Touru, ki se bo v soboto začel v italijanskih Firencah, nastopil Nizozemec Bart Lemmen.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Danski zvezdnik Jonas Vingegaard je tako v lovu na tretjo zaporedno zmago na Touru ostal brez enega najbolj zvestih pomočnikov v karavani. Ob njem bo imel posledično najbolj vidno vlogo še en Američan Matteo Jorgenson, letošnji zmagovalec dirke Pariz–Nica in drugouvrščeni na kriteriju po Dofineji za slovenskim asom Primožem Rogličem. Preostali člani nizozemske zasedbe na Touru bodo Slovenec Jan Tratnik, Belgijca Wout Van Aert in Tiesj Benoot, Nizozemec Wilco Kelderman in Francoz Christophe Laporte.

Kuss je predzadnji dan kriterija po Dofineji odstopil zaradi blagih znakov covida-19. Po tednu dni je bil na dobri poti do popolnega okrevanja, v zadnjih dneh pa je krivulja pridobivanja na moči stagnirala, so sporočili iz nizozemske ekipe.

Sepp Kuss
Sepp Kuss FOTO: La Vuelta

"V prvi vrsti je to težak udarec za Seppa. Njegov prispevek ekipi je vedno zelo pomemben, a za to mora biti 100-odstoten. Ker temu ni tako, ga na startu dirke po Franciji ne bo. Na srečo imamo v Bartu Lemmnu dobro zamenjavo," je v izjavi za javnost dejal športni direktor Visma-Lease a Bika Merijn Zeeman. Kuss je sicer lanski zmagovalec dirke po Španiji, na kateri je v skupnem seštevku ugnal takrat še oba moštvena kolega, Vingegaarda na drugem in Rogliča na tretjem mestu. Kisovčan se je po koncu prejšnje sezone preselil k nemški zasedbi Bora-hansgrohe.

Lemmen je letos opozoril nase z uvrstitvijo med najboljšo peterico v skupnem seštevku dirke po Avstraliji, bil je tudi med deseterico na preizkušnji po Združenih arabskih emiratih, nazadnje pa je zasedel drugo mesto na dirki po Norveški.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

28-letni Nizozemec je šele pred letom in pol postal poklicni kolesar, potem ko je diplomiral v nizozemski kraljevi vojaški akademiji in kasneje tam deloval kot poveljnik svojega voda.

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

petka5
25. 06. 2024 13.31
-5
Ta Visma pa tudi ne neha s tem covidom... Al je to mogoče sam izgovor , ker Kiss je bil letos v izjemno slabi formi
uporabnica1
25. 06. 2024 13.39
+8
Joj kakšni patetični komentarji. Covid spet kroži in Kuss ni edini, ki je bil sedaj primoran izpustiti Tour zaradi tega. Jorgenson pa tudi ni ušel iz nikjer kot praviš ti, očitno ne spremljaš kolesarstva dovolj dobro.
Abica
25. 06. 2024 15.59
+5
Covid je ena od virusnih bolezni, ki krozi. Ce te bolj prepriča, imel je virozo.
petka5
25. 06. 2024 16.36
-5
Daj no uporabnica od kdaj SPET kroži in kdaj je vmes nehal? Covid je eden izmed virusov, tud Pogačar je imel prehladno virus na giru pa ni zarad tega odstopil... Covid je skoz kot vsi drugi prehladno virusi, samo za druge se ne dela take panike še vedno. Res ja Maateo recimo lani v gc na dofinejo 63. letos v vismi kar drugo, skoraj prvi... Prav imaš mi ne spremljamo kolesarstva dobro on je že lani bil v samem vrhu tam okol 63. mesta. Lol
M_teoretik
25. 06. 2024 13.17
-1
Od kar ni Rogle jim gre vse narobe!?
uporabnica1
25. 06. 2024 13.40
+3
Waflhulkin
25. 06. 2024 12.57
+7
Torej tudi, če Vingegaardu nekako uspe vztrajat, ne bo imel koga, da bi ga vlekel v gorah??
petka5
25. 06. 2024 13.30
-4